Aydın’da iki gün önce beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan 14 yıllık polis memuru İsmail Dede’nin, beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine organları bağışlandı. 38 yaşındaki polis memurunun karaciğer, iki böbrek ve ince bağırsağı, organ bekleyen hastalara nakledilecek.

İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü´nden, iki ay önce tayini Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü´ne çıkan, evli ve üç çocuk babası Dede, geçen cumartesi günü evinde beyin kanaması geçirdi ve Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. İki gün boyunca yoğun bakım servisinde tutulan İsmail Dede´nin, dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ev hanımı olan eşi Sezin Dede ve babası Tuncel Dede, önceden aldıkları karar doğrultusunda organlarını bağışladı. Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi´ne durum bildirildi. İzmir´den yola çıkan bir ekip, Dede´nin uygun bulunan karaciğer, iki böbrek ve ince bağırsağını aldı. Babası Tuncel Dede, “Eşiyle daha önce organlarının bağışlanması konusunda karar almışlar. Bunun üzerine biz de organlarını bağışladık.” dedi.

Polis memuru Dede’nin doku örnekleri, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelendikten sonra bağırsak ve böbreklerinin bu hastanede, karaciğerininse İzmir Medikal Park Hastanesi'nde nakledileceği öğrenildi.

İsmail Dede´nin ölümü, Aydın Emniyeti´nde büyük üzüntüye yol açtı. İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve mesai arkadaşları, hastaneye giderek yakınlarına başsağlığı diledi. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası önünde cenaze töreni düzenlendi.