Ankara’da ateşli silah yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ufuk Demirtaş’ın (31) bağışlanan organları 6 ayrı kişiye hayat verecek.
Önceki gece başkent Ankara; doktorların zamana karşı yaptığı yarışa sahne oldu. Lokman Hekim Ankara Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İbn-i Sina Hastanesi’nde görev yapan doktorlar, beyin ölümü gerçekleşen Ufuk Demirtaş’ın bağışlanan organlarını yıllardır umutla organ nakli bekleyen hastalara yetiştirebilmek için adeta zamana karşı yarıştı.
Ailenin onayı ile bağışlanan organlar ambulanslarla hastaneden alınarak, özel uçakla yeni sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Bağışlanan 2 böbrek, 2 kornea, 1 kalp ve 1 karaciğer yıllarca ümitle organ nakli bekleyen 6 vatandaşımıza hayat verecek.

“ÜLKEMİZDE ORGAN BEKLEYEN 30 BİN VATANDAŞIMIZ BULUNUYOR”

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ömer Zühtü Yöndem konuyla ilgili, "13.01.2015 tarihinde 112 ambulansı ile ateşli silah yaralanması sonucu Ankara Hastanemiz Acil Servisi’ne getirilen Ufuk Demirtaş isimli hastamız Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölü gerçekleşti. Ailesiyle yapılan görüşmede organ bağışı onayı alındı. Hasta yakınlarının yüksek sağduyu ve insani yaklaşımları sayesinde organ nakli gerçekleşmiştir. Ülkemizde organ bekleyen 30 bin vatandaşımız bulunuyor. Avrupa ülkeleriyle karşılaştığında ülkemizdeki bağış oranı maalesef çok düşük. Umuyoruz daha artacak ve yıllarca organ bekleyen vatandaşlarımız mutlu olacaktır.’’ dedi.