Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, kalp krizi geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin organlarını bağışlama kararı aldığı Zeki Ören'in(73) sadece böbrekleri bağışa uygun bulundu. Ören'in, operasyon sonucu böbreklerinin alındığı ve İstanbul'da genç bir hastaya götürüldüğü öğrenildi.

Tüysüzler Mahallesi Murat Çobanoğlu Sokak'ta ikamet eden, 3 çocuk babası Zeki Ören, 2 gün önce evinde kalp krizi geçirdi. Yakınlarının haber vermesi ile hemen İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ören, sabah saatlerinde fenalaştı. Bir süre sonra Ören'in beyin ölümünün gerçekleştiği yakınlarına bildirildi. Bunun üzerine Ören'in yakınları, organları bağışlama kararı aldı. Ailenin verdiği karar ile doktorlar hemen Ören'in hangi organlarının bağışlanabileceğini tespit etmek için tetkiklere başladı. Yapılan tetkikler sonucu, Ören'in böbrekleri bağışa uygun bulundu. Ören'in, operasyon sonucu böbreklerinin alındığı ve İstanbul'da genç bir hastaya götürüldüğü öğrenildi.

Antalya Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Ören, Denizli Bozkurt İlçesi Garnizon Komutanı Burak Ören ve Emel Ören, babalarının organlarını bağışlama kararı aldıktan sonra, aşamaları yakından takip etti. Zeki Öner'in kızı Emel Ören, "Kendisi böyle bir vasiyette bulunmamıştı. Konusu bile geçmemişti. Ancak biz kendi adımıza organ bağışında bulunmuştuk. Ani bir ölüm geldi ve biz insanların bu konudaki hassasiyetini ve mağduriyetini biliyoruz. Her zaman onayladığımız bir şeydi. Maalesef bu acı her zaman başımıza gelebilir. Geldikten sonra da doktorun teklifini beklemeden, kendimiz teklif ettik. Doktorumuz da bu teklifimizden çok memnun oldu. Babamız belki de bir gence veya bir çocuğa umut olacak. Doktor, yaşlı olmasının bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Biz de belki bu şekilde teselli oluruz diye düşündük." dedi.

Öte yandan,Zeki Ören’in cenazesi Tüysüzler Cami'nde kılınan ikindi namazı sonrasında Kullar Mezarlığında toprağa verildi.