Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvuran 75 yaşındaki Emine Durmaz, beyin cerrahi kliniği tarafından yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlığına kavuşturuldu. Konuşmakta zorluk, işitme kaybı ve yürüme güçlüğü gibi şikâyetlerle başvuran Durmaz’da, tetkiklerden sonra beyin temporal kaide tümörü tespit edildi. Beyin cerrahi servisine yatırılan Durmaz, 5 saat süren ameliyatın sonunda tümör alınarak sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı yapan beyin cerrahi uzmanı Opr. Dr. Erdinç Altıncık, hastanın beyninden 8 cm.’lik tümör çıkardıklarını söyledi. Altıncık, “Hastamız, beyin cerrahi kliniğine başvurduğunda konuşama, yürüme gibi temel fonksiyonlarını kaybetmek üzereydi. Hastamıza yaptığımız tetkiklerle beyninde, kötü huylu olduğu tespit edilen ur tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata aldık ve 5 saat süren ameliyatta hastaya, mikro cerrahiyle ve ultrasonik tümör temizleyici aletlerle aynı anda uzman patoloğun da parçaları değerlendirmesi sağlanarak ameliyatını tamamlayıp sağlığına kavuşturduk. Hastaya yapılan ameliyat, hastanın kendisine zarar vermeden, tümörün maksimum temizlenmesi açısından önemliydi. Ameliyat risk taşıyordu. Hastamız, yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlığına kavuşturuldu.” dedi.

Ameliyattan sonra sıkıntılarından kurtulan Emine Durmaz da sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, doktoru Erdinç Altıncık ve beyin cerrahi servisi çalışanlarına teşekkür etti.