Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında 19 Haziran’da zabıtalar tarafından dövüldüğünü iddia eden Murat Özcan, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesinde basın açıklaması yaptı. Kafasına 50 dikiş atılan Özcan, ''Arkama bakmadan bir baktım güvenlikler başıma vurdu. Yerde bile vurdular bana. Ondan sonra nineme bile vurmuşlar. Sonrada 8 gün yoğun bakımda kaldım.'' dedi.

19 Haziran’da Taksim Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında zabıtalar tarafından dövüldüğünü iddia eden Murat Özcan İHD İstanbul şubesinde basın açıklaması yaptı. Zabıtalar tarafından darp edildiğini iddia eden mağdurlardan Özcan 8 gün yoğun bakımda kaldığını belirterek yaşadığı olayı şöyle anlattı: ''Bir teyze 'masayı bana verin ben yerde yiyemiyorum, oturarak yemeğimi yiyeyim' dedi. Arkama bakmadan bir baktım güvenlikler başıma vurdu. Yerde bile vurdular bana. Ondan sonra nineme bile vurmuşlar. Sonrada 8 gün yoğun bakımda kaldım.''

Murat Özcan'ın ölümden döndüğünü belirten İHD şube avukatı Hüseyin Boğatekin ise, ''Olayın gelişimi, ortaya çıkan sonuç belli. Murat ailesiyle birlikte tüm halka açık olan iftar çadırından yararlanmak istedi. Bunun sonucunda da kafasına 50 dikiş atıldı. Ölümden döndü. Şuan hem akli melekeleri hemde psikolojik olarak hasar almış durumda. Aniden gelen ağrılar yaşadığını bize beyan etti. Doktor raporlarıyla da bu sabit. Ölümcül bir darbe aldığı çok açık. Kuzeninin kolu dört yerden kırıldı. Birçok aile ferdide yaralanarak hastaneye kaldırıldı.’’şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediyesi’nden şuana kadar tatmin edici bir açıklama yapılmadığını belirten Boğatekin, ''Belediye’den bizimle olan görüşme taleplerine olumlu yanıt gelmedi. Biz bu işin takipçisiyiz. Polisi, Belediye Başkanı ve belediye yönetiminin tamamını da görevini yapmaya davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Murat Özcan’ın babaannesi Hatice Özcan da ''Keşke o yemeği yemeseydik. Başkalarıyla kavga etmişler. Bizim ne suçumuz var. Bizi de onlar zannetmişler. Yemez olaydım o yemeği. 20 gündür torunumun yüzüne bakarak uyuyamıyorum. Hükümet bulsun, arasın ben bunlardan şikayetçiyim.''diye konuştu.