Beyoğlu’nda 200 metre mesafedeki iki iş yeri, silahlı ve maskeli soyguncular tarafından soyuldu. Soyguncular izlerini kaybettirmeyi başarırken, polis soygunun aynı kişiler tarafından gerçekleştirilme ihtimali üzerinde duruyor.

Edinilen bilgiye göre; ilk soygun Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Fatih Sultan Caddesi üzerindeki bir telefoncuda saat 09.30 sıralarında meydana geldi. İş yeri sahibi Yusuf Arslan, dükkanını açmaya geldiği sırada yanına silahlı ve maskeli 4 soyguncu geldi. Soyguncular, içinde çeşitli evraklar ve cep telefonu bulunan Arslan’a ait çantayı alarak kayıplara karıştı. Çalınan çantada evrak ve bir cep telefonu olduğu, para olmadığı öğrenildi. Bu olaydan yaklaşık 30 dakika sonra ise ilk soyguna yaklaşık 200 metre mesafede bulunan markete yine maskeli ve silahlı 4 soyguncu geldi. Kasadaki görevliyi silahla tehdit eden şahıslar kasadaki 8 bin lirayı alarak yaya olarak uzaklaştı. Görgü tanıkları soyguncuların rahat hareket ettiğini belirtti.

Olayın kepenklerin açıldığı sırada meydana geldiğini belirten telefon satıcısının ortağı, “Silahlı ve maskeli 4 kişi arkadaşımı gasp etmişler. Hastanenin arasında bulunan arabaya atlayarak uzaklaştılar. Aynı şahıslar az ilerideki marketi de soymuşlar.” ifadelerini kullandı.

Markete 4 maskeli kişinin geldiğini belirten İzzettin Demir ise, “Soyguncular yavaş yavaş geldiler. Sallana sallana gittiler. Bundan önce de bir adam hırsızlık yaptı. Poliste görüntü kaydı vardı. Geçen gün yanımda selam verdi. Bir buçuk ay sonra serbest kaldı. Polis bizi böyle mi koruyacak? Polis görevini yapamıyor.” diye konuştu.

Delil toplayan polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.