Mersin’de geçtiğimiz günlerde yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan bir kadın grup, Güvenpark’a yürümek istedi. İstedikleri yerde açıklama yapabilmek için polis bariyerlerine yürüyen gruba biber gazı ile müdahale edildi. Bir polisin kadın göstericilere "Kes sesini" diyerek hitap etmesi dikkat çekti.

Akşam saatlerinde kampüste toplanan öğrenci grubu yolu trafiğe kapatarak, Özgecan için Güvenpark’a yürümek istedi. Polis ekipleri eylemcilerin yolu kapatmadan kaldırımdan yürümesine izin verdi. Grup, kampüs önündeki Cemal Gürsel Caddesini Kızılay istikametini trafiğe kapatıp yürüyünce Çevik Kuvvet ekipleri kadın göstericilere gazla müdahale etti. Göstericiler okula kaçtı. Bir süre sonra okul önünde toplanan grup ‘insan zinciri’ oluşturarak yürümek istedi. Polis ekipleri yolun trafik akışına engel olduklarını söyleyerek kadın göstericilere kaldırımın üzerine aldı.

Eylemciler kaldırımdan slogan tarak ilerlemeye başladı. Bu arada bazı eylemciler önlerinden giden polis ekiplerine koşarak durdu. Bu olay Çevik Kuvvet ekipleriyle kadın eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşanmasına neden oldu.

POLİS MEMURUNDAN KADINLARA: KES SESİNİ, KES SESİNİ

Güvenpark’a yürümeye devam eden grup, slogan atarak ‘Milli Müdafaa’ Metro çıkışona geldi. Güvenpark’ta basın açıklaması yapmayan isteyen gruba polis izin vermedi. Daha sonrasında ise grup, polis ekiplerinin üzerine yürüdü. Bir sivil polis memuru eylemcilerin boğazını tutarak "Kes sesini kes sesini" dedi. Bu esnada polis ekipleri eylemcilerin üzerine biber gazı sıktı. Müdahalenin ardından eylemciler kısa bir basın açıklaması yapıp dağıldı.