Sultangazi’de bıçaklandıktan sonra bugün beyin ölümü gerçekleşen Beşiktaş U16 futbol takımının eski kalecisi Servet Dündar’ın dayısı Battal Kanbay, emniyetin kendilerini bilgilendirmediğini söyledi. Olayın kız meselesi olduğuna inanmadığını dile getiren Kanbay, “Cüzdanı, telefonu çalınmış. Üzerinden hiçbir şey çıkmadı. Gasp olduğuna dair şikayetçi olduk.” dedi.

Olay İsmetpaşa Mahallesi 95. Sokak’ta, 28 Şubat 2015 tarihinde saat 20.00 sıralarında meydana gelmiş, zanlı E.G. tarafından bıçaklanan Servet Dündar, Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören Dündar’ın, bugün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberi duyan gencin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazıları sinir krizi geçirdi.

Dündar’ın dayısı Battal Kanbay, gerekli bilgileri emniyetten alamadıklarını ileri sürdü. Kanbay, “Adalete inanmak istiyoruz. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Başka çocukların ölmemesi için tedbirin alınması lazım. Suçluların cezalandırılması lazım. Biz 10 gündür buradayız. Emniyet bize hiçbir bilgi vermedi. Olay medyaya düştükten sonra böyle bir işgüzarlığa gitti. Doğru bir bilgilendirme istiyorduk.” diye konuştu.

'5 KİŞİ SALDIRDILAR'

Yeğenine 5 kişinin saldırdığını kaydeden Kanbay, “Dündar kalbinden bıçaklanmış. Öldürme amaçlı bir durum. Kız meselesi olsa bile kalbinden bıçaklanması mı gerekiyor? Cüzdanı, telefonu çalınmış. Üzerinden hiçbir şey çıkmadı. Gasp olduğuna dair şikayetçi olduk. Emniyet müdürünün istifa etmesini istiyoruz. Gereken yapılacak ama biraz daha hızlı hareket etmesi gerekiyor. Kırıldık.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü göreve davet eden Malatya Sarguç köyü Derneği Başkanı Rıza Dündar ise, “İş başka boyutlara ulaşmasın. Bu çocuk sokak çocuğu, balici değil. Geldiği yer ve ailesi belli. Biz ülkemizi seven insanlarız. Ben insanları zapt edemiyorum.” şeklinde konuştu.