İstanbul Kadıköy’de bıçaklanarak öldürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi Bahadır Grammeşin (26) Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı.

Partili bir arkadaşının askere uğurlama eğlencesinden dönen Grammeşin ve arkadaşlarıyla bir grup arasında kadın arkadaşlarına sözlü tacizde bulunulduğu gerekçesiyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine karşı gruptaki kişiler ellerine aldıkları bıçak ve diğer kesici aletlerle Bahadır Grammeşin ve arkadaşlarına saldırdı. Yapılan saldırı sonucunda ağır yaralanan Grammeşin hayatını kaybetti. Yaralanan diğer iki arkadaşı ise hastanede tedavi altına alındı.

Hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin’in cenazesi memleketi Edirne’ye getirildi.
Baba ocağına getirilen cenaze daha sonra Kadı Bedrettin Camii'ne getirildi.
Burada kılınan ikindi namazının ardından cenaze toprağa verilmek üzere Buçuktepe Mezarlığı’na götürüldü. Bu arada cenaze namazına Bahadır Grammeşin'in annesi Fatma, babası Arif Grammeşin'nin yanı sıra ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, çok sayıda partili kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Alper Taş, olayı "Kalleş bir ölüm" olarak değerlendirdi. Taş, "Açıkçası adil olmayan bir ölüm oldu. Sonuçta hayat varsa ölüm de var, bu hayatın gerçekliği ama bu bizim kabullenebileceğimiz bir ölüm değil. Çünkü adil olmayan bir biçimde yaşamına son verdiler. Hak etmedi böyle bir ölümü." dedi. ÖDP Genel Başkanı Taş şunları söyledi: "Bir arkadaşının askere gitme mutluluğunu paylaşmak için beraberlerdi arkadaşlarımızla. Arkadaşlarını askere uğurlama toplantısı yapmışlardı. Sonrasında evlerine giderken, maalesef büyük kentler güvenilmez kentler haline geldi. Can güvenliğinin olmadığı kentler haline geldi. Tabi yanlarında kadın arkadaşlarımız da var. Gecenin bir vakti kadın arkadaşlara yapılan tacizden kaynaklı olarak arkadaşlarımız, kadın arkadaşlarımıza yapılan taciz karşısında, bu taciz girişiminde bulunan insanlarla bir kavgaya girmişler, girişmişler. Olabilecek olan bir şey fakat sonrasında bu kavganın akabinde bardan 19’a yakın insan bıçaklı, satırlı iniyorlar ve bizim 9-10 arkadaşımıza acımasızca saldırıyorlar. Bahadır’ın da içinde yer aldığı arkadaşlarımızın diğer gruba dönük herhangi bir can güvenliklerini tehdit edecekleri bir durumları yok. Ellerinde herhangi bir şeyleri yok. Sadece tacizden kaynaklı ortaya çıkan bir kavga var ama oradan inen insanlar, katiller sürüsü öyle söyleyelim, acımasızca öldüresiye arkadaşlarımızı bıçaklıyorlar. İki kardeşimiz de hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Gerçi şu an kazanmış gibi gözüküyorlar ama ciddi yaralar aldılar. Vücutlarında çok tahribat var. Bahadır'ı, atardamarına gelen bıçaktan dolayı kan kaybından kaybediyoruz."