Edirne’de mahkemenin kendisi hakkında verdiği karara kızan bir şahıs elindeki ekmek bıçağı ile adliye içinde korku dolu anlar yaşattı.

4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde aile içi şiddetten dolayı hakim karşısına çıkan H.İ.Ö. hakkında 5 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün geri bırakılmasına karar vererek şahsın cezasını 5 yıl erteledi. Serbest kalan şahıs adliyeden çıktıktan sonra dışarıdan alkol aldı. Aldığı alkolün da etkisiyle verilen cezayı yanlış alan şahıs eline aldığı bir ekmek bıçağıyla yeniden adliyeye geldi. Güvenlik noktasından geçmeye çalışan bıçaklı şahsa polis müdahale etmek istedi. Şahsı adliyenin içerisinde çıkış kapısına yanında durduran polis takviye ekip istedi. Bunun üzerine çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Muhtemel bir olumsuzluğa karşı Özel Harekât polisi adliyede görev aldı. Kendisine zarar vermeye başlayan inşaat işçisi H.İ.Ö.’yü polisler ikna etmeye çalıştı. Ancak kendisi hakkında kararı veren hakimin yanına gelerek özür dilemesini isteyen şahıs bıçaklı eylemini sürdürdü.

Polis, şahsın ikna olması için olay yerine psikolog çağırdı. Polis ve psikoloğun ortak çabasıyla şahıs ikna edildi. Bıçağını teslim eden öfkeli şahıs, polis ekipleri tarafından alınarak emniyete götürüldü. Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, şahsın almış olduğu ceza tepki amacıyla böyle bir eylemi yaptığını söyledi. Herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirten Erdoğan, "Kendi kendine yapmış olduğu bir eylem. Aile içi şiddetten dolayı ceza almış. Ekiplerimiz psikolog eşliğinde hep birlikte ikna etti. Zarar gören kimse yok. Müzakere yoluyla ikna edildi." dedi.