Fethiye’de kentsel dönüşümden yararlanarak ev yaptıran vatandaşların, 32 bin lira borçları olduğu iddiasıyla elektrikleri kesildi. Elektrikleri kesilen vatandaşlar evin içinde el fenerleri ve mum ışığında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Günlükbaşı Yeni Mahalle Turgut Özal Bulvarı’ndaki kentsel dönüşümden yararlanılarak yaptırılan 27 dairenin sahipleri, evlerinde 4 gündür elektriklerin kesik olduğu iddiasıyla el fenerleri ve telefonlarının ışıklarıyla eylem yaptı. Binaların önünde toplanan vatandaşlar kentsel dönüşüm yapan firmanın, inşaat döneminde ödemedikleri 32 bin liralık elektrik faturasının kendilerinden tahsil edilmek istenmesine tepki gösterdi. Binaları yapan firmanın ödenmeyen elektrik borcunun parasını daire sahiplerinden almak istendiğini söyleyen mahalle sakinleri, karşılığında kendilerine fatura dahi verilmediğini söylediler.

MUM IŞIĞINDA SINAVA HAZIRLANIYOR

Memurluk sınavına hazırlanan ancak 4 gündür kesik olan elektrikler nedeniyle mağdur olduğunu belirten Özlem Yıldız isimli vatandaş mum ışığında ders çalıştığını söyledi. Bulaşık ve çamaşırlarını yıkayamadıklarını, buzdolabının fişini çektiklerini ve yiyeceklerinin bozulduğunu anlatan Yıldız şöyle konuştu:
“4-5 gündür kesik olan elektrikler nedeniyle mahalle sakinleri olarak çok mağduruz. El fenerleri ile bulaşık yıkıyoruz. Burası Fethiye’nin merkezi, bir dağ köyü değil. Hiç kimse işini yapamıyor. Elektrikler olmadığı için memurluk sınavına mum ışığında hazırlanmaya çalışıyorum. Annem hasta ve elektrik olmadığı için merdivenlerden inip çıkamıyor. Bizler bir an önce elektriğin gelmesini istiyoruz. Bizden para istendiği zaman hep verdik ama karşılığında fatura vermediler”

OTURMA RUHSATI VE TAPU ALAMADILAR

İnşaatı yapan firmayla 3 yıl önce bir sözleşme yaptıklarını, sözleşme yaptıktan bir yıl sonra firmanın inşaat ruhsatı aldığını ve 2 yıldan beri bu inşaatların sürdüğünü aktaran Onur Öztürk isimli vatandaş inşaat bitmeden evlere yerleştiklerini söyledi. Şu anda ne ruhsatlarının, ne de tapularının olmadığını ifade eden Öztürk şunları söyledi:

“İnşaatın başından beri elektrik faturası ödememişler. O elektrik faturasını bizlerden toparlamaya çalışıyorlar. 4 gündür elektik yok. Gece gündüz bu karanlık yerden inip çıkarken birinin başına bir şey gelse hesabını kim verecek. 32 Bin TL borç varmış. Geçtiğimiz günlerde bizlerden ev başı para topladılar ama bizlere faturada vermediler. Daha sonra borcun bitmediğini söylediler ve 4 -5 gün önce elektrikleri kestiler"

2015 yılının Ekim ayında elektrik borcu adı altında kendilerinden 160 TL para toplandığını belirten Mehmet Yıldız isimli vatandaş, 15 gün önce yine 230 TL para verdiklerini söyledi. Müteahhitlerin kendilerini kandırdığını kaydeden Yılmaz, “2013 yılında müteahhitler buraya geldi. Mahallede yaşayan insanlara cazip tekliflerde bulundular ve insanlar ikna olup evlerini verdi. Daha sonra vatandaşlar evlerinden sizin kiraları vereceğiz deyip çıkarıldılar. Bu insanlara bir yıl kadar kira yardımı yapıp daha sonra biz artık kira vermiyoruz dediler. Evlerinizi bitirdik, geçin yerleşin dediler. Bizler de nerede bizim tapular ve oturma ruhsatı diye sorduk. Hemen halledeceklerini söylediler ve insanları ikna ettiler. Ekim ayında elektrik parası adı altında bizlerden 160 TL para topladılar ama fatura yok. Bundan 15 gün önce 230 TL para verin elektriğinizi açtıracağız dediler. Bizler yeni para verdik. Ama 4-5 gün önce elektriğimiz kesildi” diye konuştu.