Millet gazetesi yazarı Ergun Babahan hakkında, Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istendi. Babahan, Twitter hesabından gelişmeyi doğruladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine Gazeteci-Yazar Ergun Babahan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Babahan'ın 17 Aralık 2014 tarihinde Millet gazetesinde yayınlanan "Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak" başlıklı yazsında müşteki Bilal Erdoğan'a karşı hakaret suçunu işlediği savunuldu. 'Hırsız' kelimesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı aşağıladığı ileri sürüldü.

Babahan hakkında 'basın yayın yoluyla onur, şeref ve saygınlığa hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Konuyu değerlendiren Ergun Babahan, "İfade özgürlüğüne yapılan darbelere bir başka örnek. Türkiye bu günleri aşacaktır. Gerçek demokrasiye inananlar böyle davalarla, hapislerle sinip susmaz. Demokrasi dışı bu tür girişimler sadece Türkiye'nin dünyadaki algısını daha da kötüleştiriyor. Ülkemizin bu günleri aşacağına inanıyorum." dedi.