17-25 Aralık’la ilgili CHP Aydın il binasına asılan pankartta maskeli fotoğrafı bulunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’ya 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. Bunun üzerine Saatçı’nın 2001 model arabası ve yazlık evine tedbir kararı koyulduğu belirtildi. Dava gerekçesi ise kişilik haklarına saldırı, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 86. maddesine göre resminin izin alınmadan asılması.

17-25 Aralık operasyonlarında adı geçen dört eski bakan ve kendisinin maskeli fotoğrafları bulunan afiş için Erdoğan, görsel ve yazılı olarak kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olduğu gerekçesiyle manevi tazminat davası açtı. Aydın Asliye Hukuk Mahkemesi’nden kendilerine evrak geldiğini, tazminat için arabasına ve yazlığına tedbir kararı koyulduğunu belirten CHP İl Başkanı Saatçı, "17-25 Aralık'la genel merkezimiz, bizden çalışma yapmamızı istedi. Pankartlarımızı hazırladık. Bu pankartta görülen kişiler, halka mal olmuş kişilerdir. Bunların toplumda yaptıkları hal ve hareketler her zaman tartışılır. Bu anlamda biz suç işlediğimizi kabul etmiyoruz. Bu koyduğumuz eylemde resimde görünen insanlar, portrelerin yüzleri zaten kapalıydı. Biz bunun bir suç olduğu kabul etmiyoruz il başkanlığı olarak. Biz halkımızı aydınlatmak için bu işe girdik. Bir aracım var 2001 model, bir de yazlığım var. Başka bir taşınmazım da yok. Bunlar üzerinden ihtiyati tedbir koyulması yoluna gidildi. Eğer davada ismi geçen şahsın benim 2001 model aracıma ihtiyacı varsa dava açmasına gerek yok, ben o zata aracımı seve seve veririm. Pankartla ilgili sadece Necmettin Bilal Erdoğan şikayetçi." dedi.


CHP Aydın İl Başkanlığı binasına 16 Aralık 2014 gecesi, önce söz konusu dört eski bakanın resimleri bulunan pankart asılmış, savcılık talimatıyla indirtilmişti. Daha sonra Bilal Erdoğan’ın da resminin bulunduğu başka bir pankart asılmış, o da indirtilmişti. Son olarak içinde para bulunan ayakkabı kutusu, para sayma makinesi ve kasa resimlerinin yer aldığı bir pankart asılmıştı.