İzmir’de PKK’lılar tarafından öldürülen ülkücü genç Fırat Çakıroğlu için Bilecik’te gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından sloganlar atılarak yürüyüş yapıldı.

Ege Üniversitesi’nde çıkan çatışmada, PKK’nın üniversite yapılanmasına mensup gençler ile Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Fırat Çakıroğlu ve arkadaşları arasında kavga çıktı. Kavgada Fırat Çırakoğlu hayatını kaybetti. Bilecik’te Ülkü Ocakları tarafından Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. Şerifpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazına MHP yöneticileri, Ülkü Ocakları yöneticileri, merkezden ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının ardından yürüyüşe geçen ülkücüler, yaşanan katliamı kınadı ve PKK aleyhine sloganlar attı. Atatürk Bulvarı ve Tevfik Bey Caddesi'nde yürüyen ülkücüler, genel merkezin “açıklama yapmayın” uyarısına uyarak açıklama yapmadan dağıldı. Yürüyüşün ardından Ülkü Ocakları binası önünde ülkücü yemini eden gençler adına konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Çakır, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Eğer Bilecik'te bir ülkücünün burnu kanarsa taş üstünde taş koymayız." dedi.