Türkiye genelinde şehirler arası yolcu taşımacılığı sektöründe hizmet veren 353 firmanın 8 bin 500 sefer düzenleyeceği Ramazan Bayramı tatiline günler kala, terminallerde hareketlilik yaşanıyor. Günde bin otobüsün çıkış yaptığı Bursa Terminali'nde ise henüz beklenilen yoğunluk yok. Biletlerini günler öncesinden alan yolcular otobüs saatlerini yatarak beklerken otobüs firması yazıhanecileri eski bayramlara göre işlerin düşük olmasından yakınıyor.

İlave seferlerle birlikte ülke genelinde 10 bin yolcu otobüsü Ramazan Tatili boyunca 7 milyon kişiyi yurdun dört bir yanına taşıyacak. Toplamda 32 yazıhanede 120'yi aşkın firmanın faaliyet gösterdiği Bursa Terminali'nde ise Bayram hareketliliği henüz başlamadı. Gidecekleri yerlere otobüs biletlerini erken alanlar rahat nefes alırken bazı biletli yolcular banklarda ve terminal bahçesinde yeşilliklerde yatarak sefer saatini bekliyor. İzinlerini ayarlayamadıkları için biletini alamayanlar ise otobüs firmaların yazıhanelerine akın ediyor.

Ramazan Bayramı'na sadece dört gün kaldığını hatırlatan yazıhaneci Erdal Çetin, şunları kaydetti: "Eski bayramları yok, işler çok durgun, Ramazan dolayısıyla işlerimiz yok. Eski bayramlara göre işlerimiz çok düşük. Zaten yaz tatiliydi, Ramazan geldi, işler çok durgun. Esnafın arabaları boş gidip geliyor. Eski bayramları arıyoruz. Fiyatlarımıza zam gelmedi. Eski tarifeye göre bilet kesiyoruz. yollarda herhangi bir zam yok."

Bir otobüs firması temsilcisi Saim Özer ise "Eskiye göre; işler çok düşük, millet kan ağlıyor. Bayram olmuş bakın görün; garaj bomboş. Sebebi maddi sıkıntı. Fiyatlar da yüksek değil, geçen senenin bilet fiyatları geçerli. Arefe gününde yoğunluk ne olur bilemem ama şimdi işler yok." diye konuştu. Adem Özdemir isimli yazıhaneci de "Durum görüldüğü gibi terminal boş, sıra arabaları dolu, ilave arabalar henüz açılmadı. Şuanda yoğunluk yok." dedi. Biletlerini günler öncesinden alan vatandaşlar ise herhangi bir problem yaşamadıklarını dile getirdiler.