Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen, Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan'ın Gezi Parkı’nda bir polis amirinin saldırısına uğramasına tepki göstererek, "Bir Cumhurbaşkanı açıkça hedef gösterirse, Başbakan, Bakanlar belli medya organlarını hedef gösterirse, polisin de doğrudan doğruya bir linç görevini ifa etmesi bir sonuçtur" dedi.

HDP Kars milletvekili adayı, Mazlumder Başkanlığı ve gazeteci kimliği ile tanınan Ayhan Bilgen, Gezi olaylarının yıldönümünde, Zaman muhabirine yapılan müdahaleyi Cihan Medya Dağıtım Kars Müdürü Yavuz Yılmaz'ı ziyaretinde değerlendirdi.

'Taksim meydanı ve Gezi Parkı'nın, etrafını şeritlerle, polislerle korumanın sonrasında ne olacak?' sorunun cevabını merak ettiğini ifade eden Bilgen, "Her yeri, insanlar basın açıklaması yapacak diye kapatabilir misiniz? İster o gazetecinin Zaman muhabiri olduğu bilinmeden yapılmış olsun. Bu da asla kabul edilebilir bir durum değildir. Hangi gazeteden olursa olsun, basının habere ulaşma hakkı ve bilgiyi paylaşma görevi var. Bu görevi yapması çok açık ve net engelleniyor.” diye konuştu.

Yaşanan olumsuzluğun 'kasıtlı' olduğu izlenimi verecek tepkilerin var olduğunu savunan Bilgen, "Bir Cumhurbaşkanı açıkça hedef gösterirse Başbakan, Bakanlar belli medya organlarını hedef gösterir iseler. Yani bir polisinde doğrudan doğruya bir linç görevini ifa etmesi sonuçtur. Burada çok benzer bir durum olduğu için ifade edeyim, Cumhuriyet gazetesi ve TIR'larla ilgili haber yapması ile ortaya çıkan tabloda aynı. Siz birilerini terörist diye tabir ediyordunuz. Öbürlerini darbeci diye tarif ediyorsunuz. Birini casus diye tarif ediyorsunuz." şeklinde konuştu.