Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi'nde oluşturulan planetaryumdaki sistem ve cihazların kurulumu tamamlandı. Bu sistemi kullanacak belediye personeline Amerikalı uzman Kevin Scott tarafından eğitim verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamlayıp TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde iç donanımını gerçekleştirdiği Bilim Merkezi'nde sona her geçen gün daha da yaklaşılıyor. Bilim Merkezi'nin en önemli ve en dikkat çekici bölümlerinden birisi olan planetaryumda sistem kurulumu tamamlandı. İzleyecileri uzayın derinliklerine götürecek olan bu bölümde görev yapacak personele, Amerikalı uzman Kevin Scott tarafından uygulamalı bir eğitim programı gerçekleştirildi.

PLANETARYUM NEDİR?

Planetaryum (gezegenevi) güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarına verilen isimdir. Bir gezegenevinin başta gelen en büyük özelliği kubbe şeklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri ve benzeri görüntülerdir. Uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesini sağlar. Planetaryumlar, öğrencilerin gözlem gücünün ve yapabilirliliğinin arttırılması için ideal ortamlardır.