Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde ve salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Zekeriya Kahveci, Sıddık Şirikçi, Mustafa Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Balkis, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Yahya Dertli, Yunus Haskılıç, Şair Arif Eren, Şair ve Yazar Mustafa Okumuş, Şair İnci Okumuş, Şair-yazar-ressam Yalçın Yücel, Ressam Ali İhsan Aslantürk, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Katılımcılar, Bilim ve Sanat Merkezi’nin bahçesindeki sanat ortamını çok beğendiklerini ifade ederek, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ortaya koydukları eserlerle yakından ilgilendiler ve öğrencilerle sohbet ettiler. Daha sonra salonda sergilenen öğrencilerin bilimsel alanda hazırlamış oldukları projeleri incelediler.

 

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı, katılımcılara teşekkür ederek “Gerek Sayın yöneticilerimizin, gerek ilimizin güzide sanatçılarının ve gerekse sanatseverlerimizin öğrencilerimizin sanatsal ve bilimsel çalışmalarını sergiledikleri bu sergiye katılmaları, kurumumuzu onurlandırmış, çalışmalarımızda daima yanımızda olduklarını daha derinden hissettirmişlerdir. Sergide emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.
Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezinin Sanat Ve Bilim Sergisi

 

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, bu sergiyle kendilerine imkân verilirse ve doğru rehberlik yapılırsa neler yapabileceklerini gösterme imkânı bulmuşlardır. İbn-i Sina, ‘Bilim ve Sanat, takdir edilmediği yerden göç eder.’ demiştir.  Bizler bilimsel düşünen fakat hayata estetik bakan nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsanın doğruyu bulması, üretebilmesi ve mutlu olması bu felsefeyle mümkündür.” dedi.