Gediz Üniversitesi, dünya çapındaki bilimsel toplantılarına bir yenisini daha ekliyor. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Uluslararası Yarı İletken Teknolojileri Konferansı (International Semiconductor Science and Technology Conference - ISST2015) düzenliyor.

11-13 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası Sealight Resort Otel’de gerçekleştirilecek olan konferansa 15 ülkeden (ABD, Kanada, Hindistan, Mısır, İran, Irak, Tayvan, Cezayir, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İsveç, Pakistan, Slovakya ve Türkiye) nanoteknoloji, kontrol sistemleri, biomedikal, haberleşme teknolojileri, savunma sanayi, yenilenebilir enerji ve sensörler üzerine çalışan 150’yi aşkın bilim insanı katılacak.

Teknoloji zirvesine dönüşecek konferansın sürpriz ismi ise ABD Kaliforniya Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Aydoğan Özcan olacak. Akıllı cep telefonları üzerinden sağlık testlerinin yapılmasını sağlayan 50’ye yakın buluşuyla Dünya Teknoloji Ödülü kazanan, Popular Science Dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen Türk bilim adamı, genç araştırmacılar, mühendislik öğrencileri ve elektrik-elektronik sektörü temsilcileriyle buluşacak. Prof. Dr. Özcan, yankı uyandıran çalışmaları hakkında bilgi verecek, gelecekte hayatımızda nelerin değişeceğini anlatacak.

Organizasyonun koordinatörü Gediz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Bayam, konferansa, yurt dışında Türkiye'yi başarıyla temsil eden başka isimlerin de katılacağını açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Bayam, şu bilgileri verdi: “Kanada’nın Waterloo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Yavuz ve ABD’nin Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Savaş Kaya da konuşacak. Tıpkı Prof. Dr. Özcan gibi teknolojiye yön veren bilim adamlarımızın yanı sıra dünya çapında bilinen Brooklyn College’den Prof. Dr. Raymond Tung ve Waterloo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Omar Ramahi de geliyor. Ülkemizden de Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Efeoğlu, Bilkent Üniversitesi’nden Necmi Bıyıklı, ODTÜ’den Doç. Dr. Emrah Ünalan ve Yrd. Doç. Dr. Alpan Bek yer alacak. Günlük hayatta kullandığımız akıllı cep telefonlarından bilgisayarlara, TV’den uydu sistemlerine ve diğer ev aletlerine kadar özellikle akıllı teknolojide gelinen son nokta 3 gün boyunca ele alınacak. Gelecekte hayatımızda ne gibi değişikliklerin olacağını ve hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan yenilikleri de öğrenme fırsatı bulacağız. Teknolojiye imza atan birbirinden değerli bilim insanlarını ülkemizde bir araya getireceğimiz için mutlu ve gururluyuz. Bu konferans, elektronik endüstrisinin gelişmesine katkıda bulunacak ve yenilikçi fikirlere öncülük edecek. Başta üniversitemiz ve organizasyon partnerimiz Albedo Turizm olmak üzere destek verenlere teşekkür ediyoruz.”