İzmir’de kimliğini gizleyen bir kişi, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir hakkında BİMER’e şikayet dilekçesi gönderdi. Gökdemir’in derslerde CHP propagandası yaptığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘diktatör bozuntusu’ dediği, muhafazakarların değerleriyle alay ettiği, öğrencilerine siyasi görüşlerine göre not verdiği iddialarına yer verdi. BİMER şikayetçisinin bile belli olmadığı isimsiz dilekçeyi işleme aldı. Gereğinin yapılması için YÖK’e, oradan da Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na gönderildi. Üniversite, öğretim görevlisi Gökdemir’den savunma istedi.

Hakkında yapılan şikayet dilekçesinde yer alan iddialara facebook sayfasından cevap veren Oktay Gökdemir, yapılanın tam bir 'cadı avı' olduğunu belirtti. Bazı akıl hocaları tarafından yönlendirilen ve kısa süre önce zar zor mezun olabilen bir takım öğrencilerin kendisini BİMER’e şikayet ettiklerini belirten Gökdemir, “İsim yok, adres yok, kimlik yok. Meçhul arkadaş, sadece benim öğrencim olduğunu belirtiyor ve beni CHP’li olmakla, kendisini de AKP’li olduğu için notlarını düşük verdiğimi, benim üniversite öğrencilerini kendi siyasal görüşüme göre yönlendirdiğimi, başbakana, cumhurbaşkanına ve Türk büyüklerine hakaret ettiğimi söyleyerek üniversitedeki derslerimin elimden alınmasını talep ediyor. Tam bir cadı avı, McCarthy'cilik 2015 Türkiye'sinde yeniden hortlamış. İşin garibi, YÖK, rektörlük bunu ciddiye alarak savunmamı istiyor. Ne savunması vereceğim ki ben? Şikayet dilekçesinin kim tarafından yazıldığı beli değil. İşte 2015 Türkiye’sinde üniversitelerin hali.” sözleriyle soruşturmaya tepki gösterdi.

Derslerinde en yüksek notu daha çok çalıştıkları için muhafazakar kimlikli öğrencilerin aldığını, ancak soğuk savaş döneminden kalma bir zihniyetin çamur at izi kalsın yöntemini uyguladığını belirten Gökdemir, “Her şeyi olduğu gibi kabul eden, itiraz etmeyen, itaat eden bir üniversite sistemi istiyorlar.” dedi. En çok, henüz 21 yaşındaki insanları kullanarak kişilik ve karakter yapılarını bozan sisteme üzüldüğünü belirten Gökdemir, “Buyurun, hodri meydan, korkup sineceğimi, geri çekileceğimi, doğruları söylemekten vazgeçeceğimi falan mı sanıyorsunuz? Hayatta öyle şeyler gördüm ki, korku duvarı denen şeyi çoktan aşmışım. Vız gelir tırıs gidersiniz.” dedi.