Yarı yıl tatili için gittiği İstanbul’dan döndüğü Kars'ta Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) hayatını kaybeden Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencisi Safinaz Öretmen'in ardından revir olmadığı ortaya çıktı. Bin 500 kişilik yurt için idarecilerin defalarca yazışma yapmasına rağmen revir oluşturulmadığı öne sürüldü. KAÜ yetkilileri Safinaz'ın odasının revire dönüştürülmesi için İl Valisi Günay Özdemir'e çağrıda bulundu.

Kars'ta 4 gün önce KYK'daki odasında fenalaşan ve kaldırıldığı hastaneye götürülürken ambulansta hayatının kaybeden Safinaz Öretmen için arkadaşları ve KAÜ idarecileri, Davudi Karsi Camii'nde yasin-i şerif okuttu. Törene çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.
Mevlit sonrası öğrenciler adına Serkan Bilmez açıklama yaptı. Öretmen’in en yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Bilmez, "Bu zaman kadar ne yaptıysak hep birlikte yaptık. Dün de aileye bir ziyarette bulunduk. Bazı yanlış anlaşılmalar var. Bunları yazıya döktük ve burada da sizinle paylaşmak istiyoruz." dedi. Safinaz Öretmen’in ani kalp krizi ile hayatını kaybettiğini öğrendiklerini ifade eden Bilmez, "Safinaz arkadaşımız, kartanesi anlamına gelen 'Berfin' ismini çok severdi. Berfin, birçoğumuzun yaşadığı gibi maddi sıkıntılar içerisindeydi. Buna rağmen gelecek kurmak için buraya okumaya gelmişti. Herkes tarafından sevilen biriydi." diye devam etti.

'OTURDUKTAN SONRA BAYILIYOR'

Safinaz'ın tatilini ailesinin yanında geçirmek için gittiği memeleketinden Kars'a dönerken maddi imkanları el vermediği için uçak yerine otobüs ile uzun yolculuğu seçtiğini aktaran Bilmez, şunları ekledi: "6 Mart Cuma sabahı KYK'daki odasına varmıştı. Henüz valizini bile açamadan oda arkadaşına başının döndüğünü söyledikten sonra oturarak bayılıyor. Bakın arkadaşlar oturarak bayılıyor. Ailesine yanlış bilgi gidiyor. Ayakta bayılma söz konusu değil. Lütfen faklı şeylere çekmeyelim. Arkadaşın yardım çığlıklarına öncelikle temizlik görevlisi geliyor. Temizlik görevlisi de orada olduğu için geliyor. Yönetim ilk önce temizlik görevlisi göndermiş gibi algılanmasın. İftira diye bir şey var."

'YURTTA REVİR VE DOKTOR YOK, YENİ BERFİNLER ÖLEBİLİR'

Bunun üzerine ambulans çağrıldığını dile getiren Bilmez, Berfin'in hastaneye yetiştirilirken kurtarılamadığını vurguladı. İnançlı insanlar olduğunun altını çizen Bilmez, "Fakat, Berfin kardeşimiz yere düştüğü andan itibaren yurtta ilk yardım yapabilecek bir sağlık görevlisinin olmadığını da düşünmek zorundayız. Bin 500 kişinin yaşadığı yurdun içinde bir revir odası, sağlık odası ve sağlık görevlisinin olmaması yeni Berfinlerin ölmesine davetiye çıkarıyor. Bunun hesabını kim verecek? Yeni Berfinler kaybetmek istemiyoruz. Sosyal medyada çıkan yalan yanlış haberler bizleri, kardeşlerimizi ve ailesini derinden üzüyor. Son olarak Berfin’in ölümüyle KYK yurdunun insanlık dışı durumu gündeme gelmiş ve büyük bir farklılık yaratmıştır. Bu konunun da takipçisiyiz ve olacağız." şeklinde konuştu.

'BERFİN’İN ODASI REVİR YAPILSIN'

Safinaz Öretmen'in Matematik hocası Yrd. Doç. Cavit Yeşilyurt ise yaptığı açıklamada, hatalardan ders çıkarılması gerektiğini belirtti. Vali Günay Özdemir'e seslenen Yeşilyurt, "Berfin'in odasını gelin revir yapalım." dedi. Üniversitenin en yaşlı hocalarından biri olduğunu ve öğrencilerinin belli bir gelir grubuna dahil olduklarını ifade eden Yeşilyurt, bunu 10 yıldır bulunduğu Kars'ta gözlemlediğinin altını çizerek, şunları ekledi: "Buradan bir iki tane çağrıda bulunacağım. Yurdumuzda revir yokmuş, basın aracılığı ile sayın valimize ve Kamu Hastaneler Birliği Sağlık İl Genel Sekreterimize bir çağrım olacak. Gelin Berfin'in kaldığı odadaki arkadaşlarıyla dün görüştüm, çocuklar odaya giremiyorlar. Kucaklarında arkadaşlarını kaybettiler. O odayı revir yapsak, olmaz mı sayın valim? Sağlık il sekreterinden de isteyelim, yurdumuza sağlık görevlisi versin."

'KİRALANAN YURTLAR BOŞ'

Öte yandan öğrenciler, Kars merkez Polisevi karşısında ve Kapalı Spor Salonu yanında devlet tarafından kiralanan yurtların boş olduğunu dile getirdi. Mihralibey Köprüsü yanında bulunan yurtta ise 10-15 öğrencinin kaldığına dikkat çekti. Öğrenciler, KYK yurdunda ise inşaat olduğu halde hizmet vermeye çalışıldığını belirtti.