Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri Yenimahalle ilçesinde yaptıkları denetimlerde, peynir paketleyip satan bir firmada son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş bin 700 kilo peynir ele geçirdi.

Denetim elemanları, işletmede paketlenip piyasaya sürülmek üzere bekletilen son kullanma tarihi geçmiş 100 teneke ağzı açık küflü peynirlere imha etmek üzere el koyarken, işletmeye de idari para cezası uyguladı.

Ankaralıların güvenilir gıda tüketmesi için denetimlerin tüm titizliğiyle aralıksız sürdüğünü belirten Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, hiçbir işletmenin denetimden kaçamayacağını vurgulayarak, tüm gıda işletmelerini mevzuata uygun hareket etmeleri, aksi takdirde yaptırımla karşılaşacakları konusunda uyardı.

Yapılan denetimler hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Temel, 2015 yılında şimdiye kadar 18 bin 383 denetim gerçekleştiğini ve denetimlerde 319 işletmeye bir milyon 650 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi. Denetimlerin her yıl bir önceki yıla göre artmasına rağmen cezaların azaldığını kaydeden Temel, bunun gıda işletmelerindeki iyileşmenin bir göstergesi olduğunu ancak bu tür olumsuz örneklerle de karşılaşılabildiğini ve böyle durumlarda da gerekli yaptırımların uygulandığını ifade etti.