2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Jandarma Eğitim Komutanlığı’nda intibak eğitimini tamamlayan bin 948 subay ve astsubay adayının yemin töreni gerçekleştirildi.

Bu yıl 4 haftalık intibak eğitimini tamamlayan Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK), Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma (ATASAK) Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) birinci sınıf öğrencileri, Jandarma Eğitim Komutanlığı Stadyumu’nda ‘And İçme Töreni’ne katıldı.

AİLELER ALKIŞ VE SLOGANLARLA DESTEK VERDİ

29 subay adayı, 757 astsubay adayı, 154 sözleşmeli kadın subay adayı, bin 8 jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencileri olmak üzere toplam bin 948 öğrencinin yemin töreninde öğrencilerin aileleri de yerini aldı. Aileler zaman zaman ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

Astsubay ve subay adayları tören alanına Jandarma Eğitim Komutanlığı bando grubu ve ailelerin alkışları eşliğinde geldi. Veliler bu anı cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle çekerek ölümsüzleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından astsubay ve subay adayları bölük bölük yeminlerini etti.

Törende konuşan okul komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu, katılımcılara teşekkür etti. Köroğlu, “Öğrencilerimiz huzurlarınızda ettikleri yeminle Cumhuriyetimize ve ulusumuza doğruluk ve muhabbetle hizmet edeceklerine ve gerektiğinde de vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda hayatlarını seve seve feda etmeye hazır olduklarını ifade ederek mesleğe ilk adımlarını atmışlardır.” dedi.

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Köroğlu, “Büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz Jandarma Genel Komutanlığı saflarına gönderdiğiniz evlatlarınız heyecanla ve gururla karşınızda durmaktadırlar. Onlar artık bizim de evlatlarımızdır. Bu mukaddes ocak içerisinde sizlerin evlatlarınıza gösterdiğiniz her türlü ilgi ve özene bundan böyle komutanları ve öğretmenleri bizler tarafından gösterileceğinden emin olmanızı isterim.” diye konuştu.