Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuarı, bin çocukla Doğal Ritim Orkestrası kurarak konser verdi. Konsere katılan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, “Çocukların ellerinde oyuncak olmalı, müzik aleti olmalı. Bu kentin sokaklarından çocuk sesleri ve kahkahalarının eksik olmaması için çabamızı sürdüreceğiz.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuarı, bir ilke imza attı. Konservatuar, Büyükşehir Belediyesi’nin Fidanlık Alanı’nda ikamet eden Şengalli 300 çocuğun yanı sıra Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi, Sosyal Hizmetler Çocuk Destek Merkezi, Ferzan Kemanger İlkokulu, Cemilpaşa Konağı’nın bulunduğu mahalledeki çocuklardan Doğal Ritim Orkestrası oluşturdu. Konservatuar eğitmeni Şêrko Kanîwar’ın bin çocuk çalışarak oluşturduğu Doğal Ritim Orkestrası, dün Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda konser verdi. Konsere çocuklar, aileleri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve HDP Diyarbakır milletvekili adayı İmam Taşçıer katıldı. Pet şişe, eski monitör, çay kaşığı, bidon, eski kutular, klavye, cam şişe, el arabası, cezve, tencere, boya ve yoğurt kovaları gibi malzemeleri enstrüman olarak kullanan bin çocuk, Kürtçe şarkılar söyledi. Konserin ardından çocukları kutlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, böyle güzel bir bahar gününde çocukların aileleriyle birlikte bu coşkuyu ve mutluluğu paylaşmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Anlı, bu coğrafyanın çocuklarının çok acılı günler yaşadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık bunlar geride kaldı diyoruz. Bundan sonra yaşamı güzelleştirmek ve yaşamı inşa etmek, daha iyi bir coğrafya, daha güzel bir toplum ve daha iyi bir gelecek inşa etmek çocuklarla mümkün. Onun için çocuklarımıza değer veriyoruz.”

Her çocuğun içinde gösterebileceği bir yeteneğin olduğunu ifade eden Anlı, şöyle konuştu: “Bugün bizlere bunu gösterdiler, bundan sonra da bu şehrin sokaklarında müzik sesi olmalı, bu şehrin sokaklarında eğlence ve çocuk kahkahaları olmalı. 8 bin yıldır bu kentte, bu kentin yarattığı değerlerin bütün coğrafyasında çocuk sesi hiç eksik olmadı. Bugün de çocuk sesleri ve kahkahaları bizlere eşlik ediyor. İnşallah sürekli çocuk kahkahalarının kulaklarımıza çınladığı bir şehri, bir geleceği inşa ederiz.”

HDP milletvekili adayı İmam Taşçıer de çocukların ana dilleriyle şarkı söylemelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, bunun daha fazla olmasını istediklerini söyledi.