Gaziosmanpaşa’da, metro inşaatının yapıldığı bölgede 5 katlı bir binanın yan yatması, yanındaki iki binanın da zarar görmesi mahallede paniğe sebep oldu. Muhtemel bir tehlikeye karşı binalar tahliye edildi. Hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini belirten mahalleli, evlerine giremediklerini söyledi.

Gece saat 03.30 sıralarında Karadeniz Mahallesi 1175 Sokak'ta bulunan 5 katlı bir bina büyük bir gürültü ile ön cephesine doğru eğildi. Çevresindeki iki binada da ciddi bir hasar meydana geldi. Söz konusu binalarda yaşayan vatandaşlar evlerini terk ederek yetkililere durumu iletti. Çevre güvenliği alındıktan sonra binalar tamamen boşaltıldı. Sokak yaya ve araçlara tamamen kapatıldı.

Mahalle sakinleri, geceden beri ayakta oldukların, yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını ifade etti. Dün akşam saatlerinden itibaren binada çatlaklar oluşmaya başladığını dile getiren Hayrettin Gece, “Yarın sabah yetkililer gelecek.’ dediler. Biz saat 2’de eve girdik. 3 civarında da komşumuzun bağırmasıyla dışarı çıktık. Kolonlardan çatır çatır ses geliyordu. Şu ana kadar hiçbir yetkili gelmedi. Bu nasıl sorumluluk? ‘Metro inşaatı sırasında 16 metre aşağıda kazı yaptık.’ dediler. Çalışma bu binanın altındaydı. Büyük ihtimalle bu yüzden oldu.” dedi.

'YETKİLİLER İLGİLENMİYOR'

Gece gelen mühendislerin önce sıkıntı olmadığını söylediğini belirten Mehmet Fatih Tavan, “Mühendislere çöküntü olduğunu söyledik. Onlar da tehlikenin bulunmadığını söylediler. Evlerde rahat bir şekilde yatabileceğimizi söylediler. Gece saat 3 gibi ev deprem gibi sarsıldı. Çoluk çocuk hepimiz dışarı çıktık. Yerin altında metro çalışması var. Herhangi bir yetkili buraya gelmedi. “ ifadelerini kullandı. Mahalledeki vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.