AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız, ben farklı bir cumhurbaşkanı olacağım, milletin sorunlarına, milletin dertlerine Fransız kalmayacağım diye ta işin en başında söylemiştir. Yarın bakanlar kurulu cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak, ülkenin temel sorunlarını masaya yatırıp önemli kararlar alacak." dedi.

AK Parti Erzincan İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı. 13 Şubat Kapalı Şehir Stadyumu'nda yapılan kongrede tek aday olan Orhan Bulut, AK Parti İl Başkanlığı'na seçildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Erzincan İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi için hava yolu ile Erzincan’a geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan AK Parti Erzincan İl Başkanlığı kongresinde AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, parti çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı. Daha sonra konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Sıfatlar makamlar gelip geçicidir. Kalıcı olan eserlerdir, hizmetlerinizdir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi doğudan batıya, bölünmüş yollar ile böldük. Millet ile devleti buluşturdu. Erişilmez olan devlet milletin ayağına geldi. Milletin hizmetkarı oldu. İşte tek farkımız bu. Çözüm süreci demek Türkiye’nin doğusu ile batısını aynı şartlara getirmek demektir. Güneydoğu'da ne varsa İstanbul’da da o olacak dedik. Şırnak’a hava limanı yaptık. Teröristlerin engellemesine rağmen Yüksekova’ya da hava limanı yaptık. Bu senesonu da açacağız. Bingöl’e, Iğdır’a havalimanı yaptık, Erzincan’a yaptığımız bölünmüş yollarından daha fazlasını Güneydoğu'ya yaptık. Tam 12 yılda 14 katrilyon yatırım yaptık. İşte kardeşlik budur. Kardeşlik bu ülkenin 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her noktasında yaşayan insanımızın ayağına en çağdaş hizmeti götürmektir.

"BAKANLAR KURULU CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞKANLIĞINDA TOPLANACAK"

Yakın zamana kadar cumhurbaşkanımız Türkiye’nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı, 21 milyon vatandaşımızın desteğini almış cumhurbaşkanımızın başkanlığında bakanlar kurulunu toplayıp toplamayacağımız üzerinden fırtınalar koparmaya çalıştılar. Şunu unuttular. Cumhurbaşkanımız bu milletin yüzde 52’sinin oyunu alarak gelmiştir. Anayasa'daki durumu bir anlam ifade eder ama yüzde 52 oy alan, 21 milyon vatandaşın oyunu alan cumhurbaşkanı doğal olarak siyasi sorumluluk sahibidir. Anayasa'da da diğer kanunlarda da cumhurbaşkanı her zaman gerekli gördüğü hallerde bakanlar kuruluna başkanlık eder, başkanlığında toplar diye yazar. Kaldı ki cumhurbaşkanımız, ben farklı bir cumhurbaşkanı olacağım, milletin sorunlarına, milletin dertlerine Fransız kalmayacağım diye ta işin en başında söylemiştir. Dolayısıyla güçlü bir cumhurbaşkanı olmak, Başbakanın güçlü olması, bu ülkenin daha güzel günlere, daha büyük hedeflere daha kolay gitmesi demektir. Ne oldu. O tartışmalar yapıldı geçti. Birileri bir şey söyledi. Sonunda yarın işte bakanlar kurulu cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak, ülkenin temel sorunlarını masaya yatırıp önemli kararlar alacak. Herkes şunu iyi bilmelidir ki cihan Peygamberi Hz. Muhammed'e (sas) laf edenler, dil uzatanlar, hakaret etmeye çalışanlar hiç ama hiç musamaha göremez. En sert şekilde bile karşılığını alırlar. Bunu herkes bilmelidir. Terör başka iştir, kutsallara el uzatmak başka şeydir, kutsalımız küfür etmek başka bir şeydir.” diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “Yeni Türkiye diyoruz ve hedeflerimiz var. Bu yeni Türkiye yeni bir yaklaşımı, yeni bir paradigmayı, yeni bir anlayışı ifade ediyor. O nedir biliyor musunuz. En temel ifadesiyle şimdi soru şu, Türkiye’yi kim yönetecek. Bütün fırtınalar bu soruya verilen cevapları etrafında dolaşıyor.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de yapılacak olan seçimlerin önemine değinen bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı’ya, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır tarafından bakır işlemeli tepsi hediye edildi.

Hediye takdiminin ardından AK Parti Erzincan İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde tek liste ile seçime giren Orhan Bulut, AK Parti Erzincan İl Başkanı seçildi.