18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bingöl'de tören düzenlendi. Tören, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Belediye Başkan Vekili Ragıp Atala ve Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan'ın Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı.

Piyade Yüzbaşı Ali Osman Söğütlü, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şehit ailelerine hitaben, ''Sizler, davul zurna ile asker ocağına gönderdiğiniz yavrularınızı kaybettiğiniz halde dahi 'vatan sağolsun' diyebilme büyüklüğünü gösterdiniz.'' dedi. Şehitlerin manevi varlığından aldıkları güç ile her türlü tehdide karşı, her şart altında göreve hazır olduklarını belirten Söğütlü, ''Size söz veriyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin bağrından çıkan şehitlerimizle sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşma sonrasında tören son buldu. Daha sonra Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Çanakkale' konulu program yapıldı. Buradaki program ise İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan'ın konuşmasından sonra Çanakkale zaferini anlatan slayt gösterisi sunumu yapıldı. Program, işaret dili kursunda eğitim gören kursiyerlerin, Çanakkale Türküsü'nün sözlerini işaret diliyle okuması, ödül töreni ve Çanakkale zaferi kapsamında hazırlanan serginin gezilmesiyle son buldu.