Bingöl'de şehit olan astsubay Muhammed Gürlek, jandarma uzman çavuşlar Haşim Dirik ve Musa Saydam'ın cenazeleri, Bingöl Havaalanı'nda düzenlenen tören sonrası memleketlerine gönderildi.

Törene katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasına şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı. Terör eylemini yapanları ve yardımcı olanları lanetleyen Bakan Yılmaz, "Terör, kardeşliğimizi bozmak ister. Ülkemizin gelişmesine, güçlenmesine daha müreffeh daha ileri bir ülke olmasına engel olmak ister. Terör, huzurumuzu bozmak ister. Terörün amaçları neyse bu eylemleri gerçekleştirirken neyi amaç edindiyse, hedef edindiyse onlara karşı da sabırla, inatla duracağımızı da bir kez daha buradan söylemek istiyorum. Hiçbir zaman terörün kucağına düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman onların amaçladığı noktalara gitmeyeceğiz. Bir taraftan sabrımızı, metanetimizi koruyup bu tuzaklara düşmezken diğer taraftan terörle kararlı bir şekilde ve çok yönlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. " dedi.

Konuşma sonrası dua edildi. Daha sonra şehitler memleketlerine uğurlandı. Törene Bakan Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Bingöl milletvekilleri, il protokolü, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.