Bingöl'de 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 33 er, Bingöl-Elazığ yolunun 10. kilometresindeki Anıttepe'de düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, 49. Komando Tugayı Komutanı Murat Aygün, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, anıta çelenk konulmasıyla başlayan programda bir konuşma yaptı. PKK'nın Kürt derdinde olmadığını vurgulayan Tan, ''Yıllarca bu ülkede Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Arap demeden asker, polis, korucu, sivil ayrımı yapmadan binlerce vatan evladını şehit etmiş, binlerce ailenin bağrına ateş düşürmüş, gelinleri dul, çocukları yetim ve öksüz bırakmıştır. '' dedi. Türkiye üzerinde emelleri olanlara seslenen Tan, ''Şehit ailelerinin yürekleri evlatlarının acısıyla yansa da vatan uğruna bin evladı olsa binini de feda etmeye hazırdır.'' diye konuştu.

Program, şehit çocuğu Filiz Tan'ın şiir okuması, üsteğmen Özgür İncekar'ın konuşması ve Kur'an tilaveti ile devam etti. Daha sonra protokol mensupları, 33 asker için yapılan her anıtın önüne karanfil bıraktı.