Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı, yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit düştüğü suikastın ardından Genç ilçesinde yaşanan çatışmada sağ yakalanan 2 kişi hakkında açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşma sonrasında tutuklu bulunan Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva için 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek üye olmak' suçundan 5 yıl, 7 ay, 15 gün hapis cezası verildi. Söz konusu kişilerin suikastla ilgili olmadıkları mahkeme kararıyla kesinleşti. Emniyet müdürüne yönelik saldırı ise gizemini koruyor. Suikastla ilgili tutuklu kimse bulunmuyor.

Şehir merkezinde iş yerlerini ziyaret eden Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Türker'e 9 Ekim 2014'te silahlı saldırıda bulunuldu. Olayda Türker ve koruma polisi ağır yaralanmış, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu hayatını kaybetmişti. Olaydan 1 saat 15 dakika sonra Genç ilçesi yolunda 12 AR 900 plakalı bir aracın içerisinde bulunan 4 kişi silahalrıyla birlikte ölü ele geçirildi. Şahısların 'olayı gerçekleştiren teröristler' olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'faillerin cezalarını bulduğunu' söyledi. Ancak gelişmeler bu açıklamayı doğrulamadı. Öldürülen 4 kişinin üzerinden çıktığı belirtilen iki Kalaşnikof marka tüfek, balistik inceleme için Diyarbakır'a gönderildi. Kriminal laboratuvarda yapılan eşleşme incelemesinde, söz konusu silahların suikastta kullanılmadığı anlaşıldı. Ölü ele geçirilen 4 kişinin suikasta katılmadığı ortaya çıktı.

Öldürülen kişilerle aynı araçta olan Erhan Şenyuva ile o araca öncülük eden Ali Kılıçgedik hakkında açılan dava ise bugün sonuçlandı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şenyuva ve Kılıçgedik suikasttan sorumlu tutulmazken haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 12'şer yıl hapis istenmişti. Davanın üçüncü duruşması Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Güvenlik gerekçesi ile farklı illerde bulunan sanıklar, mahkemeye SEGBİS'le katıldı. Sanıklar, savcılık savunmasını tekrar ederek tahliyelerini istedi. Daha sonra avukatlar savunma yaparak müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. İfade ve savunmalardan sonra mahkeme heyeti, sanıklar hakkında 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek üye olmak ' suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.