Bingöl'de üniversite öğrencilerinin açlık grevi ve polis memurlarının fişlenmesiyle ilgili konularda Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Üniversite'de ki olaylarla ilgili yapılan açıklamada, ''Olayın bir kısım basında yer aldığı gibi kişilerin Anayasal hakları arasında yer alan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak niteliğinde olmadığı, bir kısım suçlar içerdiği, üniversitede öğrenim gören diğer öğrencilerin eğitim ve öğretim haklarına müdahale boyutuna ulaştığı görülmüş, bu nedenle Cumhuriyet Başsavcılığımızca konu ile ilgili soruşturma yapılmıştır. Başlatılan soruşturma sonucunda şüpheliler F.Ö., M.Ş.B. ve J.T. hakkında çıkarıldıkları mahkeme tarafından yağma suçundan tutuklama kararı verilmiştir. Bu şüphelilerin tutuklu olmaları dikkate alınarak haklarındaki soruşturma tefrik edilmiş ve haklarında yağma suçu ile birlikte mala zarar verme, kasten yaralama, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunma, terör örgütü propagandası yapma ve cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olma suçlarından iddianame düzenlenerek Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur. Şüpheliler H.Y., M.E., M.Ç., A.A. F.Y., Ü. D., M.T., M.A., A. Ç., hakkında ise yine yukarıda belirtilen suçlardan soruşturma devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Polis memurlarının fişlenmesiyle ilgili de açıklama yapan savcılık şu ifadeleri kullandı: ''Bingöl İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan bazı personelin isimlerinin yer aldığı "fişleme listesi" yayınlandığını, bu listede kendi isimlerinin de bulunduğunu beyan ederek şikayetçi olmuşlardır. Bu iddia üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Şu an itibariyle bu soruşturma kapsamında gözaltına alınmış herhangi bir şüpheli bulunmadığı gibi şikayete konu listeleri kimin yayınlandığı da henüz tespit edilememiştir.''