Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya destek olmak için çocuklar harçlıklarını Bingöl şubesine gelerek yatırdı.

Polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki gösteren birçok vatandaş paralarını yatırmak için Bingöl şubesine akın etti. Kundaktaki bebek takılarını, çocuklar harçlıklarını, büyükler ise ceplerindeki kuruşlara kadar Bank Asya şubesine getirdi. Bank Asya'nın yeni müşterisi olan Sümeyra Güven (8) ve Berra Güven (5) kardeşler biriktirmiş oldukları harçlıkları kendi isimlerine açtırdıkları hesaba yatırdı.

5 yaşındaki Berra Güven parayı kumbarada biriktirmek yerine bankada biriktireceğini ifade ederek, ''Ailemden toplamış olduğum harçlıkları bugüne kadar kumbarada biriktirmiştim. Bundan sonra Bank Asya'da biriktireceğim.'' dedi.

8 yaşında olan Sümeyra Güven ise kardeşiyle aynı düşüncede olduğunu belirterek, ''Bundan sonra aldığımız her harçlığın kuruşuna dahi dokunmadan Bank Asya'ya gelip yatıracağız. Onlar kapatmaya çalışsın, biz destek olmaya çalışalım. Tüm kuzenlerimi ve arkadaşlarımı da alıp geleceğim ve onlara da Bank Asya'dan hesap açacağız. Bu da batırmak isteyenlere ders olsun.'' ifadelerini kullandı.

Yeni hesap açtıran çocuklar paralarını yatırdıktan sonra Bank Asya Bingöl Şube Müdürü Ahmet Cemali Adir ile hatıra fotoğrafı çektirdi.