Havalimanı girişine çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, TOMA aracı da hazır bekletiliyor.

Tunus'tan hareket ettiği bildirilen Başbakan Erdoğan'ın uçağının yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra havalimanına ulaşması bekleniyor.

ÇELİK "GİTMEYİN" DEDİ, DİNLEMEDİLER

Hüseyin Çelik'in dün "karşılamaya gitmeyin" açıklamasına rağmen Twitter üzerinden #WeAreErdogan hashtag'iyle örgütlenen onbinlerce kişi Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için havalimanına akın ediyor.

Vatandaşlar havalimanında beklerken Twitter'dan da #WeAreErdoğan etiketi ile Başbakan'a destek yağdı. İşte o destek mesajlarından bazıları:

Malcolm X ”@iknaaa

Mesele karşılama değil arkadaş sen hala anlamadın mı? Hadi gel #WeAreErdoğan

Dokunan Adam ”@kirlibeyyaz

Biz bu yola çıkarken giydiğin kefene ortak olduk! #WeAreErdoğan

bilal ”@rastamandj

başbakan'ı karşılamaya gidenler orantısız sevgi uyguluyor. #direnbaşbakan

büşraa #AK ”@bsr_aksoy

Bize her yer Atatürk Havalimanı !!:))) #SeninleyizErdoğan

28binyaren28bin ”@yr_yaren

Ne diyor Arif Nihat Asya, Yürüyeceksin Millet yürüyecek arkandan. Seninleyiz Erdoğan #WeAreErdoğan

İSTANBUL'DA YOLLAR KİLİT

Edinilen bilgiye göre havalimanı yolu trafiği şu an kilitlenmiş durumda. Bakırköy sahili, Avcılar ve Topkapı'dan havalimanına giden yollar yoğun trafik nedeniyle tıkanmış durumda. Vatandaşlar havalimanına ulaşmak için araçlarından inip yürüyor.

VATANDAŞLARDAN İLGİNÇ PANKARTLAR

Ellerinde yazılı "Heybetini gizli tut yiğidim, duruşun çakalları korkutuyor" ve"Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler, Erdoğan'ı yedirmeyiz" gibi çeşitli döviz ve pankartlarla gelen grup, sloganlar atarak Başbakan'ı beklemeye başladı.

Başbakanı karşılamaya bireysel özgürlüğünü kullanarak geldiğini söyleyen bir vatandaş, "Bireysel özgürlüğümü kullanarak geldim buraya. Saat bir, iki, üçe kadar beklerim. Yeter ki Başbakan gelsin. Şu anda yapılanlar dört tane ağaç davasından çıktı, bireysel özgürlüğe döndü" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı beklemeye gelen bir grup ise "Polise uzanan eller kırılsın"şeklinde sloganlar atarak, polise çiçek verdiler.