Eskişehir’de Türk-İş’e bağlı sendikalara üye binlerce işçi kıdem tazminatının kaldırılmaması için eylem yaptı. Türk-İş Eskişehir Temsilcisi Nejat Kılıç, kıdem tazminatı hakkının bıçağın kemiğe dayandığı nokta olduğunu belirterek, kıdem tazminatının işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekti.

Türk-İş üyesi işçiler Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki 7’ler Parkında toplanarak, Eskişehir’in alışveriş merkezi olan Hamamyolu Caddesinden geçerek Adalar semtine kıdem tazminatının kaldırılmamasını isteyen sloganlar atarak geldi. İşçiler yol boyunca ‘İşçiyiz hakkımızı söke söke alırız’, ‘AKP şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘İşçini hakkına uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

Adalar semtinde Türk-İş’e bağlı sendikalar adına bir açıklama yapan Türk-İş Eskişehir Temsilcisi Nejat Kılıç, yaşadıkları olumsuzlukları haykırmak, taleplerini dile getirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Kıdem tazminatı işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu, bugün çalışanları ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Türk-İş Genel Kurulunun, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azalması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatmasına yönelik her türlü girişiminin karşısındadır. Kıdem tazminatı hakkı bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. Kıdem tazminatı yalnızca çalışan işçiyi değil, o emek ile geçinen işçi ailesini de ilgilendiren bir müessesedir. Ödemesi sonraya bırakılmış ücretin parçasıdır. Kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır. Geleceğimizin umudu ve güvencesidir." dedi.