Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır’da terör örgütü mensuplarının saldırısında asker ve polislerin şehit verilmesi sonrası yürüyüş yapan Sivaslılar, teröre lanet okudu. Binlerce Sivaslı, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak attıkları sloganlarla teröre olan tepkilerini dile getirdi.

Ülkü Ocakları tarafından organize edilen ‘Şehide Saygı,Teröre Lanet’ yürüyüşü için akşam saatlerinde Ülkü Ocakları önünde toplanan grup, daha sonra Kent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşların da katılmasıyla kalabalık giderek artmaya başladı. Dev Türk bayrakları taşıyarak attıkları sloganlarla tepkilerini dile getiren yaklaşık 5 bine yakın kişinin katıldığı yürüyüşte ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Sivas uyuma, şehidine sahip çık’, 'Vatan, sana canım feda’, ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Polise uzanan, eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atıldı. Kadınların da destek verdiği yürüyüşte şehit anneleri de yer aldı.

POLİSE TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ
İstasyon Caddesi'nde devam eden yürüyüş sırasında Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ tarafından, Trafik Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Sefer Yerebakan’a Türk bayrağı hediye edildi. Bayrağı alan Yerebakan, duygusal anlar yaşadı.

Grup, polis lojmanları önünden geçerken de ‘Türkiye sinle gurur duyuyor’ şeklinde slogan atarak polislere ve ailelerine moral verdi.

'TERÖRLE ETKİN MÜCADELE ŞART'
4 İşletme kavşağından yürüyerek Kent Meydanı'na toplanan grup adına konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, 2 günde gelen şehit haberlerinin milletimizi çok üzdüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanı tarafından bir tv kanalında PKK’nın çözüm sürecinde silah depoladığı söylenmiş, sürecin mimarı tarafından bizzat deklare edilmiştir. Çözüm sürecinden derhal vazgeçilerek her yönünden etkin bir terörle mücadelenin ortaya konulması zaruridir. Türk milleti siyasi iktidardan boş sözler değil, devlet olmanın gereklerini yerine getirmesini beklemektedir.Terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlar en az terörist kadar suçludur ve aşağılıktır.Milli birlik ve bütünlüğümüze kasteden herkes bu ihanetin bedelini ödeyecektir. Şehitlerimize rahmet kederli ailelerine sabır niyaz ediyoruz. Canımız tende olduğu müddetçe hatıralarını yaşatacağımıza ve intikamlarını muhakkak alacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Daha sonra grup, şehitlerin isimlerini okuyarak burada diye bağırdı. Ülkücü yemini eden kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. Bu arada gruptan bazıları HDP bayrağı yaktı.

TERÖRE TEPKİ GÖSTERDİLER
Öte yandan teröre tepki amacıyla araçlarına bayrak asan vatandaşlar, konvoy yaptı. Mobilet kullanan gençlerde kent meydanında tur atarak, teröre olan tepkilerini dile getirdi.