Bediüzzaman Said-i Nursi’nin vefatının 55’inci yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa’da düzenlenen mevlidi şerife binlerce vatandaş katıldı.

Bediüzzüman Said Nursi için Şanlıurfa’da mevlit okutuldu. Vefatının 55’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlide çevre illerden ve yurtdışından binlerce vatandaş katıldı. Balıklıgöl'de bulunan Dergah Camii'nde yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan mevlide Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Üstad Bediüzzaman’ın hayatta olan talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği programda Kur’an ve mevlit okundu, Risale-i Nur’dan ders yapıldı.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen binlerce kişi, kılınan namazın ardından Dergah Camisi avlusunda bulunan Said Nursi'nin ilk defnedildiği yerde dua etti. Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Said Nursi'nin hayatından kıssalar anlattı. Cami içinde yer bulamayan vatandaşlar ise namazlarını avluda kılıp, ardından Mevlid-i Şerif'i dinledi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da Bediüzzaman Said Nursi’nin ilk mezar yeri olan Dergah Camisindeki alana gelerek dua etti. Nursi’nin 100 yıl önce Türkiye’nin sorunlarını eserleri ve makalelerinde yazdığını ifade ederek şunları söyledi: “Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri bundan 100 sene önce Türkiye’deki sorunları görmüş ve onun eserleri ve makalelerinde bu sorunların çözüm yollarını da göstermiştir. Birlik ve beraberliğin yollarını göstermiştir. Bugün vefatının ardından 55 sene sonra yine vefat yıl dönümünde her renk her ırk insan bir araya gelip kardeşlik içerisinde bu mevlide iştirak ediyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin gösterdiği yolda yürürsek aramızda hiçbir ayrı gayrı olmaz. Terör anarşi olmaz. Türkiye’de Türk, Kürt Arap, Laz ve Çerkeziyle herkes kardeşlik içerisinde yaşayan bir İslamiyet üst kimliği ile İslamiyet şemsiyesi altında hepsi kendi milletiyle beraber yaşayabilir. Bu günde böyle bir birlik ve beraberliğin idraki içerisindeyiz.”

Bu arada Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından geleneksel iftar yemeği verildi. Çevre il ve ilçelerden gelen misafirleri Şanlıurfalılar en iyi şekilde ağırlamaya çalıştı. Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin kişilik lokma tatlısı ve su ikramı yapıldı.