Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 10 lise öğrencisi, internet üzerinden kurdukları grup sayesinde hayırseverlerden topladıkları yardımlarla ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Pakistan’da 25 katarakt ameliyatı yaptırdı. Bir ay gibi kısa bir sürede topladıkları yardımlarla bunu başaran öğrencilerin hedefi, altı ayda 100 ameliyata ulaşmak. Ondan sonra ise yine hayırseverlerin katkılarıyla ve Kimse Yok Mu aracılığıyla Afrika ülkelerinde su kuyusu açtıracaklar. Turgutlu’da oturan öğrenciler, yardım toplayabilmek için Manisa’nın bütün ilçelerini geziyor.

Genç Gönüllüler Grubu Başkanı Furkan Kurum, 8 Haziran 2015 tarihinde dokuz arkadaşı ile birlikte grubu kurduklarını söyledi. Kurucuların hepsinin lise öğrenci olduğunu dile getiren Kurum, amaçlarının insanlara yardım olduğunu kaydetti. Yola 100 katarak ameliyatı yaptırmak için çıktıklarını, bir ayda hayırseverlerden topladıkları yardımlarla Pakistan’da 25 kişiyi ameliyat ettirdiklerini, amaçlarının altı ayda 100 ameliyat olduğunu ifade etti. Bu yolda hayırseverlerden çok büyük destek gördüklerini belirten Kurum, “Bir katarakt ameliyatının maliyeti 2 bin 500 dolar. Turgutlu’nun dışında Manisa’nın bütün ilçelerini dolaşıyoruz. Hayırsever Türk milleti desteğini esirgemiyor ve çıktığımız yolda, Allah’ın izniyle ilerliyoruz. Kısa sürede 25 kişinin ameliyat parasını toplamak, bizim için büyük mutluluk oldu. Altı ayda 75 kişinin daha ameliyat parasını toplayarak, toplamda 100 kişinin sağlığına kavuşmasına vesile olacağız inşallah.” dedi.

Grup olarak daha sonra da Afrika’da su kuyuları açtırmak için çalışmalara devam edeceklerini aktaran Furkan Kurum, “Hayırseverlerden topladığımız yardımların dışında, internet üzerinden grubu görüp de yardım yapan çok sayıda kişi var. Bunların arasında, tanınmış simalar da bulunuyor. Çıktığımız böyle hayırlı bir yolda bize destek olup insanların katarakt ameliyatı olmasına vesile olan bütün hayırseverden Allah razı olsun.” diye konuştu.