Ereğli Devlet Hastanesi acil servisinde tek doktor olmasına tepki gösteren İsa Yaman isimli vatandaş, cep telefonu ile görüntü almak isteyince polis tarafından hastane dışına çıkarıldı. Polis ile konuşmasının ardından açıklamada bulunan Yaman, "Acile geliyorsun. Bir doktor 30-40 hastaya bakıyor. Kıvrananlar var. Senin sıran bu değil, 10 kişi var önünde, bekle deniyor." dedi.

Yakınını getirdiği Ereğli Devlet Hastanesi acil servisinde uzun süre sıra bekleyen İsa Yaman, yaşadığı durumu cep telefonu ile görüntülemek isteyince, polis tarafından görüntü almaması konusunda uyarıldı. Polis ile birlikte dışarıya çıkan İsa Yaman, polisin görüntü almaması konusundaki uyarılarına, "Bu görüntülerle Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunacağım. Sağlık Bakanlığı'na 2 kere şikayette bulundum. Ancak bunun önüne geçilmedi. Bir enjeksiyon için bekleyenler var." diye konuştu.

Polisin, hastanenin her tarafında kamera olduğunu ve hastane içerisinde bağırmasının diğer hastaları rahatsız ettiğini söylemesi üzerine Yaman, "Bağırdıysam özür dilerim. Ama kimse gerekeni yapmıyor." dedi. Polis ile konuştuktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan İsa Yaman, acil serviste sıra beklediklerini ve bazı hastaların ise enjeksiyon için beklemelerinin yanlış olduğunu kaydetti. Yaman, şöyle devam etti: "Olay şu; bir doktor 30-40 hastaya bakıyor. Burası devlet hastanesi ve acil. Acil bekler mi? Beklemez. Tartışmamdaki sebep, ben bunu iki kez Sağlık Bakanlığı'na bildirdim. Ama hiç nazarı itibara alınmadı. Telefonla da kameraya çektim. İnşallah şu saatten sonra nazarı itibara alınır. Orada enjeksiyon, bir tek iğne olacak. İğne olacak sıra bekliyor. Belki ölecek, belki diyabet şeker hastası. Benden başka kimse tepki veremedi. Çünkü vatandaş bunun bilincinde değil. Ama bizim gibiler vatandaşı bilinçlendirmezse bu böyle devam eder. Hastasını acile getiren vatandaşın, bir doktorun 30 kişiye bakması, ne diyeyim? Burası Türkiye mi diyeyim? Ben TIR sürücüsüyüm. Avrupa'ya çalışıyorum. Gitmediğim ülke kalmadı. Ama böyle bir şey yok. Bu sadece Türkiye'de var. Vatandaş orada kıvranıyor, sıra bekliyor. Oradan deniyor ki 'Senin sıran bu değil, 10 kişi var önünde, bekle' deniyor."

Konuyla ilgili olarak görüşülen Ereğli Devlet Hastanesi yöneticisi Muharrem Erdem ise acil servisin yeşil, sarı ve kırmızı alan olarak 3 sınıfa ayrıldığını, acil serviste bir doktorun bulunmadığını, sadece yeşil olarak belirlenen alanda bir doktorun olduğunu söyledi.