Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı mahallede çıkan yangında bir ev tamamen yandı. İki eve ve ormanlık alana da sıçrayan yangına 8 itfaiye aracı ile müdahale edildi. Mahalle halkı, itfaiye ekiplerine yardımcı oldu.

Yangın saat 14.00 sularında Sarıkorkmaz Mahallesi 1 nolu Abalı Sokak'ta çıktı. İddiaya göre, Bayram Çakmakçı'ya ait evde bir anda alevler yükselmeye başladı. Ahşap olan evi kısa sürede saran alevler yan binalara ve ormana da sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri 3 ayrı koldan yangına müdahale etti. Yangının sıçradığı evlerde de söndürme ve soğutma çalışması yapıldı. Mahalle halkı itfaiye ekiplerine hortum çekmede yardım etti.

Yangının ormana da sıçradığı bilgisini alan itfaiye ekipleri, Aktaş tepesinden 3 itfaiye aracı ile müdahalede bulundu. Havanın sıcak olması sebebiyle kuru otların tutuştuğu ormanlık alanda uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alınabildi. Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Mahalle sakinlerinden Hakibar Kanyılmaz, ev sahibinin yemek yaptığı sırada çocuğuna bakmak için dışarıya çıktığını ve perdenin eteklerinin tutuşmasının ardından tüpün patladığını, olay sırasında evde kimsenin bulunmadığını söyledi. Hakibar Kanyılmaz itfaiye ekiplerinin de geç geldiğini iddia etti.

İTFAİYE GEÇ KALDI İDDİASI

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ise "Şu anda soğutma çalışması yapıyoruz. Havanın sıcak olmasıyla birlikte kuruyan ağaçlara sirayet etti. 8-10 tane ağacımız zarar gördü. Yukarıdan bir ekibimiz soğutarak aşağıya doğru geliyor. Şu anda bir ev tamamen yandı. İki evin de pencereleri zarar gördü. Yangının hızlanmasına sebep tavanın ahşap olması ve binanın betonarme olmaması. Yangının nenden çıktığı konusunda bir bilgimiz yok. Daha sonra araştıracağız. Can kaybı ya da yaralanma yok. İtfaiye ekiplerinin geç geldiği iddiaları var. Onlar bir dakika 10 dakika gibi gelebilir. Ancak 3 ayrı bölgede bulunan itfaiye istasyonlarımızdan ekiplerimiz 3 dakikada olay yerine geldi." dedi.

YANGINDA İTFAİYE ERİNİ ELEKTRİK ÇARPTI İDDİASI

Yangına müdahale sırasında bir itfaiye erini elektrik çarptığı bilgisini alan Ateş, "Elektrik görevlileri enerjiyi kestiğini söylüyor. Ancak hatlar karışık. Gördüğünüz üzere 8-10 yerden elektrik gidiyor. Suyun değmesi veya hattın yanlış çekilmesi sonucu olabilir. Ancak biz vatandaşın can ve mal güvenliği için müdahale etmek zorunda kaldık." açıklamasında bulundu.

İtfaiye ekipleri yangına sebep olan piknik tüpünü evden çıkarttı. Yangına yardım ettiği sırada parmağı hortuma sıkışan bir mahalleliye olay yerine gelen 112 ekipleri müdahale etti.