Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi ve köylerinde bir haftadır aralıklarla devam eden elektrik kesintisi vatandaşları çileden çıkardı. Anlık kesintiler elektrikli aletlere zarar verdi.

Osmanköy'de bir günde kısa aralıklarla tam 50 defa elektrik kesintisi yaşandığını belirten vatandaşlar, gelişi güzel kesintiler sebebiyle elektrikli ev aletlerinin yandığını söyledi. Osman M. isimli şahıs, kesintiler yüzünden buzdolabının motorunun yandığını, yenisiyle değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.

İbrahim K. isimli köylü ise kısa süreli gidip gelen elektrikler yüzünden cihazların fişlerini prizlere takmaya korktuklarını belirtti, hayvanlara su sağlayan pompaları çalıştıramadıklarını, elle sulama yaptıklarını kaydetti. Sıkıntılarına çözüm aramak için TEDAŞ'ı aradıklarını ancak hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını, elektrik arıza hattının sürekli meşgul tutulduğunu ifade etti.

GÜNDE 50 DEFA GİDİP GELİYOR

Osmanköy Muhtarı Ali Savaş, kesintiler üzerine yetkileri aradığını, elektrik nakil hatlarında arıza olduğunu söylediklerini belirtti. Bir haftadır devam eden elektrik kesintisine köylünün isyan ettiğini ifade eden Savaş, "Elektrikler çok kısa süreli gidip geliyor. Günde 50'yi buluyor. Bu da cihazlarda, jenaretör ve pompalarda sıkıntıya sebep oluyor. Sıkıntının kısa sürede çözülmesini istiyoruz." dedi.