Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Bir yerde iş kazası varsa orada mutlaka ihmal vardır. Biz de bu kaza ile ilgili sendikamızın teknik elemanlarını bugün ocağa indireceğiz." dedi.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesi Türkiye Taş Kömürü Kurumunda meydana gelen göçük sonrası ilçeye geldi. Devlet hastanesinde görüşmeler yapan Alabaş, gazetecilerin sorularını cevapladı. Meydana gelen kazadan dolayı son derece üzgün olduklarını ifade eden Alabaş, 2014 yılında madencilik sektöründe tarihi kazaların yaşandığını, ancak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda ölümlü kaza yaşanmadığına dikat çekti.

'İŞ KAZASI VARSA ORADA MUTLAKA İHMAL VARDIR'

İş kazalarının yaşanmasında mutlaka ihmal olduğunu söyleyen Alabaş, "Diyecek bir şey bulamıyorum. Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesemizde eksi 500 kodunda tavan çökmesi sonucu bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Arkadaşımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlarına, ailesine ve arkadaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. 2014 yılında Türkiye'de madencilik sektöründe çok elim ve tarihi kazalar yaşamışken Türkiye Taş Kömürü Kurumumuzda ölümlü iş kazası yaşamamıştık. 2015 yılında bu ölümlü iş kazasını yaşadık. İş güvenliği her şeyden daha önemli. Meclis'te bekleyen iş güvenliği yasası var. Dolayısıyla bir kez daha iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili Türkiye'deki alınması gereken tedbirlerle ilgili yasanın bir an önce Meclis'ten çıkması artık bu tür ölümlü kazaların yaşanmasının önüne geçilmesini istiyoruz biz madenciler olarak. Bir istatistiğe göre Türkiye'deki kazaların yüzde 98'i önlenebilir nitelikteki iş kazaları. Bir yerde iş kazası varsa orada mutlaka ihmal vardır. Biz de bu kaza ile ilgili sendikamızın teknik elemanlarını bugün ocağa indireceğiz. Oradaki duruma göre de tuttukları rapora göre kazanın özeli ile ilgili açıklamamızı daha ayrıntılı şekilde önümüzdeki günlerde ya da yarın yapabiliriz diye düşünüyorum." dedi.