Olay, saat 01.00 sıralarında Yenimahalle, Pamuklar Mahallesi, Akçam Sokak, numara 15'teki gecekonduda yaşandı. Çocukları uyuduğu sırada av tüfeğiyle eve gelen Yılmaz Yavuz ile eşi Gülşen Yavuz arasında bilinmeyen bir nedenden ötürü tartışma çıktı. Çiftin en büyüğü 17, en küçüğü 6 yaşında olan Muhammet, Bestegül, Mahmut ve İsa gürültüye uyandı. Tartışmanın uzamasıyla sinirlerine hakim olamayan koca Yavuz, yakın mesafeden tüfeğiyle eşine ateş etti. Başından ağır şekilde yaralanan Gülşen Yavuz (34) olay yerinde hayatını kaybetti. Zanlı ise olay yerinden kaçtı.

Silah sesini duyan komşuları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ceset üzerinde incelemelerde bulundu. Olayın şokuyla gözyaşlarına boğulan çiftin çocuklarını komşuları sakinleştirmeye çalıştı. İncelemelerin ardından Yavuz'un cesedi cenaze aracıyla Keçiören'deki adli tıp morguna kaldırıldı.

Çiftin uzun zamandır maddi sorunlar yaşadığı ve sürekli kavga ettikleri ifade edildi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan kocanın işsiz olduğu, Gülşen Yavuz'un ise çocuklarına bakmak için bir pastanede çalıştığı öğrenildi. Ekipler firar eden kocanın peşine düşerken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.