Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Bir Mehmetçiğimizi dahi kaybetmeye tahammülümüz kalmadı.” dedi.

Artan terör olayları ve şehit haberlerinin gelmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Ali Yavuz, teröre lanet yağdırarak, tepkilerini dile getirdi. Yavuz, “Şehit aileleri ve gaziler olarak son zamanlarda artan terör saldırıları sonucunda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, dirlik ve düzenini bozmaya yönelik bu hain ve kalleşçe saldırıyı gerçekleştiren eli kanlı hainleri, içte ve dışta bu hainleri destekleyenleri, göz yumanları ve diğer yandaşlarını şiddetle, nefretle ve esefle kınıyorum. Bizler şehit aileleri ve gaziler, kutsal bir camia olarak; Devletimizin bekası, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışımızdan asla vazgeçmeyiz. Öncelikle bölücü terör örgütü ile diğer unsurlarına yapılan operasyonların hız kesmeden kararlılıkla ve en sert şekilde, bir tek hain terörist leşinin kalmadığı ana kadar devam etmesini istiyoruz.”

Ali Yavuz, camialarının, terör saldırıları nedeniyle vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü üzerine oynanan oyunları derin bir acı ve üzüntü içinde sabırla ve dikkatle takip ettiklerini söyledi. Yavuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ancak her gün ardı ardına gelen şehitlerimizin haberleri ve onların evlerine ailelerine ve yüreklerimize düşen ateş sabrımızı zorluyor. Bu nedenle sadece kandan kaostan beslenen bölücü terör örgütünün bir an önce bitirilmesini; ülkemizin ve milletimizin refahı ve huzuru için ivedilikle istiyoruz.
Hükümete soruyoruz bunlara hadlerini ne zaman bildireceksiniz. Ne zaman askerimize polisimize kurşun sıkanlara, molotof kokteyli atanlara, yüzünü paçavralarla kapatanlara hak ettikleri cezaları vereceksiniz. Ne zaman devletin kepçesi ile yollara barikat kuranlara o kepçelerle toprağa gömecek, ne zaman güya belediyeleri yöneten hainlerin özerklik açıklamalarını onlara yedireceksiniz. Ne zaman teröristlere cephane taşıyan itleri hastaneye götürenleri, dağa zorla adam toplayan sözde milletvekilleri teröristleri, devlete millete hakaret eden belediye başkanlarına müdahale edeceksiniz. Yoksa çözüm süreci zarar görmesin diye önceden olduğu gibi göz mü yumacaksınız. Sizden milletimize yakışır şekilde bu hainlere anladıkları dilden hesap sormanızı istiyoruz.”

“Her gün bir şehidimizin acısını yaşayamadan diğer bir şehidimizin gelmesi bizleri derin acı ve üzüntüye boğuyor” diyen Yavuz, “Acılarımızın tekrar canlanmasına neden oluyor. Artık sabrımızı sınamasınlar, camiamızda ne sabır kalmıştır ne metanet. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş eli kanlı bebek katilleri caniler tarafından düzenlenen bu vahşice saldırılarda şehit olan Mehmetçiklerimize tekrar Allah'tan rahmet ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.