Bediüzzaman Said Nursi'nin 55. vefat yılında Yeni Asya gazetesi, Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezinde "Bir Tecdid Hareketi Olarak Risale-i Nur" konulu panel düzenledi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, yazar Orhan Dindar moderatörlüğündeki panele Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal, Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz ile ilahiyatçı yazar Süleyman Kösmene konuşmacı olarak katıldı.

Yeni Asya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vapurlu'nun açılış konuşmasının ardından konuşan Prof. Dr. Ali Bakkal, tecdid hareketinin zamanın icatlerine göre İslamı tebliğ etme anlamına geldiğine dikkat çekti. Tecdidi sadece ilmi anlamda yapılan yenilenme olarak da görmemek gerektiğini belirten Bakkal, idari anlamda da yeniliklerin bir tecdid anlamına geleceğini söyledi. Ancak daha çok İslam'ın tebliği konusunda tecdid yapıldığını dile getiren Bakkal, "Üstad idare ile ilgili tecdid alanında da bulunmuştur. Üstadı hem ameli hem ilmi yönden müceddit olarak kabul etmemiz gerekiyor." dedi.

Süleyman Kösmene ise "Din öldürülecektir, Kur'an kaldırılacaktır" kararı alındığını belirterek Risale-i Nurların ise Allah'ın dinini koruması ve nurunu tamamlamasının bir belgesi olduğunu vurguladı. Milyonlarca insanın imanlarının bu vesileyle kurtulduğunu dile getiren Kösmene, yurt içi ve yurt dışında bu hareketin Allah'ın izniyle devam edeceğini söyledi. Bütün dünyanın bu harekete ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, "Hırıstiyanlıkta reform var, Müslümanlıkta reform yok. Hırıstiyanlıkta reform olmasının sebebi Hz. İsa'dan sonra kitabın asliyetinden uzaklaşmasıdır." diye konuştu. Bediüzzaman'ın hem Kur'an-ı hem de çağı çok iyi anladığını dile getiren Güleçyüz, bu sebeple çağın ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade etti. Risalelerin okunduğu her yerin medresetü'z-zehra olduğunun altını çizen Güleçyüz, medresetü'z-zehranın modern ilimlerle din ilimlerinin birlikte okutulacağı bir tecdid projesi olduğunu kaydetti.
Güleçyüz, "Bediüzzaman Said Nursi hukukun üstünlüğünü, hürriyetin önemini, eşitliği, adaleti vurgulayarak bu tip temel değerler üzerinde tarifler yapmıştır. Cumhuriyeti Asr-ı Saadet ile tarif etmiştir." dedi.