Kayseri’de kurban pazarına getirilen 1 tonluk boğa satılmayı bekliyor. Kırşehirli besici tarafından yetiştirilen boğa, 15 bin liraya satışa çıktı. Satıcı, boğayı alana bir keçiyi yavrusuyla birlikte hediye olarak verecek.

Kayseri’de görücüye çıkan kurbanlıklar beklenen ilgiyi görmedi. Melikgazi Belediyesi tarafından Serkent bölgesine kurulan kurban pazarında besiciler, bekledikleri ilgiyi bulamadıklarını dile getirdiler. Geçen yıla göre satış yapmak için besicilerin de az olduğu kurban pazarı Pazar günü de ilgi görmedi. Satışa çıkartılan kurbanlıklar arasında hemen hemen her ailenin bütçesine uygun kurbanlık bulunması da dikkat çekiyor.

Kurban pazarında yetiştirdiği küçükbaş hayvanları satışa çıkartılan Kırşehirli besici İbrahim Güzel, 1 tonluk simental boğayı da satışa çıkardı. Oldukça uysal olan boğanın satış fiyatı ise 15 bin lira. Fiyat soranın çok olduğunu ama beklenen ilgiyi görmediklerini belirten Güzel, “Kendi evimde yetiştirdiğim boğayı satışa çıkardım. Alıcı bekliyoruz. Ancak beklenen ilgiyi göremedik” dedi. 1 tonluk simental cinsi boğayı alana ise bir keçinin de yavrusuyla birlikte hediye edilecek.

KURBANLIK KOÇU KALDIRIP TAŞIYANA ÜCRETSİZ VERECEK

İbrahim Güzel, 130 kilo ağırlığındaki kurbanlık koçu kaldırıp götürene bedava vereceklerini söyledi. Tek şartlarının kişinin koçu taşıması olduğunu anlatan Güzel, satışa çıkardıkları baba oğul koçlardan oğul koçu bin liraya sattıklarını belirtti.