Diyarbakır’da işadamlarını ölümle tehdit edip para isteyen, banka soymak ve polise silahlı saldırıda bulunmak suçlarından aranan cezaevi firarisi M.A., bir türlü yakalanamadı. Emniyetin yakalamak için özel ekip kurduğu M.A., ölümle tehdit ettiği bir işadamının bürosunu uzun namlulu silahla bastı. Emniyet binasının hemen karşısında bulunan işyerine giden M.A., üzerinde çelik yelek, kar maskesi ve otomatik silahla içeri girerek bir tehdit mektubu daha bıraktı. Elini kolunu sallayarak bölgeden uzaklaşan zanlı, kayıplara karıştı. Olayın duyulmasını istemeyen Emniyet, konuyu asayiş bültenine bile yazmadı.

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır’da işadamlarına, esnaflara tehdit mektupları gönderen suç şebekeleri, haraç isteyip ölüm tehditleri savurmaya devam ediyor. Şehirde aylardır esnafı ve işadamlarını ölümle tehdit eden ve kendini 'Rambo' diye niteleyen M.A. isimli cezaevi firarisi, bir türlü yakalanamadı. Şahıs, tehdit ettiği işadamlarının adreslerini de basmaya başladı. Daha önce bir işadamına tehdit mektubu göndererek 1 milyon TL para isteyen M.A., işadamına ‘ölümle yaşam’ arasında tercih yapmasını istemişti. Bir polisin kolundan yaralandığı silahlı saldırının şüphelisi, bir banka ve bir PTT şubesinde yaşanan soygunun zanlısı olarak aranan M.A.'nın, dün yine bir işadamına tehdit mektubu bıraktığı öğrenildi. İşyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde, çete lideri M.A.’nın yüzü kapalı olarak işyerine geldiği görülüyor. Bir elinde Uzi türü otomatik silah bulunan M.A., işadamının çalışanına tehdit mektubu bıraktıktan sona elini kolunu sallayarak oradan ayrılıyor. M.A.’ya bir kişinin de eşlik ettiği görülüyor.

İŞADAMINDAN TEPKİ: BİZİM GÜVENLİĞİMİZİ KİM SAĞLAYACAK?
Olaydan sonra Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz’a tepki gösteren mağdur işadamının, “Bu işi emniyet çözemiyorsa, bir adamı yakalayamıyorsa biz kendimiz yakalamaya çalışalım. İşyerim, emniyet binasının önünde, kaymakamlığın hemen yanında. Buna rağmen aranan silahlı bir kişi nasıl işyerimi basıyor? Bizim güvenliğimizi kim sağlayacak?” dediği öğrenildi. Emniyet yetkililerinin, olay yerindeki delilleri, kamera görüntülerini aldığı belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, M.A.’yı yakalamak için bir ay önce ‘özel ekip’ kurmuştu. 4 gün önce polisle silahlı çatışmaya giren M.A., kaçmayı başarmıştı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Murat İbrahim Yavuz’un başında olduğu özel ekip, M.A.’yı aramaya devam ederken, zanlı da tehditlerini sürdürüyor. Özel ekip tarafından aranan çete liderinin, uzun namlulu silahlarla şehirde gezmesi, tehditlerini sürdürmesi vatandaşlar arasında endişeye yol açıyor.

M.A. kısa süre önce Diyarbakır’ın tanınmış bir işadamına gönderdiği tehdit mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben Diyarbakır'ın herhangi bir karanlık sokağında ikamet etmekteyim. Mayınlı arazide yürümüşlüğüm, pusuya düşmüşlüğüm ve IŞİD'le savaşmışlığım, insan ve polis vurmuşluğum var. Umurumda olan benim nazarımda bu hatanı telafi etmendir. Nasıl mı? Bana istediğim yeni TL ile 1 milyon ödeyip kurtulabilirsin. Çok basit oldu değil mi? İki seçeneğe sahipsin. Ya istediğimi verir beni bir daha rüyalarının dışında hiçbir yerde görmezsin ya da polis ve mafya benzeri herhangi bir oluşumla beni yok etmeye çalışırsın. Ben yerinde olsam ikinci şıkkı hiç aklımdan bile geçirmezdim. Çünkü sana ve ailene zarar getirir ama takdir senin. İkinci şıkkı seçersen en yakınından başlar, senin selamın kelamın olan herkesi teker teker vuracağım…"