Yapımında çok para harcanan ve bölgenin en büyük hastanelerinden biri olarak lansa edilen İslahiye Devlet Hastanesinde yer yer çökmeler meydana gelmeye başladı. Üstelik yağmur yağdığında hastanenin tavanından su akması vatandaşların tepkisini çekti.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, geçen yıl hasta kabulüne başlayan İslahiye Devlet Hastanesi'nde yer yer çökmeler meydana gelirken aynı zamanda yağmurlu havalarda tavandan sızan yağmur suları hastane çalışanlarını ve hasta yakınlarını tedirgin ediyor. Sızan su damlalarına karşı ise çöp kovalarıyla önlem alındı.

'HASTA YATAK ODALARINA KOVA BIRAKILDI'

İslahiye'de 2010 yılında temeli atılan yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine 4 katlı 100 yataklı olarak inşa edilen Devlet Hastanesi, geçen ocak ayında hasta kabulüne başladı. Yeni tamamlanan hastanenin çatısında su sızıntısı başladı. Sızıntı nedeniyle koridorlara damlayan suyun zemini oluşturmasıyla olası kazalara yol açmasını önlemek amacıyla koridorlara ve hasta yatak odalarına kova bırakıldı. Hastanede ayrıca ıslak bölgelere de 'dikkat kaygan zemin' yazılı uyarı tabelası konuldu.

Hastanenin dış cephesinde ise gider bölümünün düzgün yapılmamasından dolayı ve yağmur sularının da birikmesi ile hastane duvarında yer yer çökmeler meydana geldi. İslahiye Devlet Hastanesi yetkilileri ise hastanenin geçici kabulünün yapıldığını ve kesin kabulünün yaşanan sızıntının giderilmesi ile yapılacağını ifade ederek müteahhit firma çatıdaki soruna ilişkin çalıştığını bildirdi.