Diyarbakır’da polis eşliğinde baskın yapılan Dicle Koleji’nin son bir yılda 8 kez denetimden geçtiği ortaya çıktı. Okulun 2 ay önce de iğneden ipliğe incelendiğini belirten Kolej Müdürü Tuncay Şen, bir eğitim kurumunun polis ekipleriyle denetlenmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Dicle Koleji’nin Diyarbakır’ın en itibarlı ve en başarılı eğitim kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Müdür Tuncay Şen, “Her yıl YGS il birinciliği ve Türkiye derecelerini çıkartan bu okula, Allah rızası için bir kere de tebrik için gelin.” dedi. Daha önce yapılan denetimlerde hiçbir eksiklik tespit edilmediğini anlatan Şen, polis eşliğinde baskın yaparak denetime gelmenin Türkiye’ye yakışmadığını söyledi. Müdür Şen, şöyle konuştu: “Biz sanıyorduk ki devletin 8 kurumu elde ettiğimiz eğitim başarısını kutlamak için geliyor. Ama nafile. Allah'tan korkun ya. Her taraf açık, buyurun denetleyin. Ne arıyorsunuz, hazine mi arıyorsunuz? Böyle bir denetim doğru değil. Okulumuz sporun bütün alanlarında başarılı. Ülke genelinde eğitimde sondan 10'uncu olan Diyarbakır’da doktorlar, avukatlar ve mühendisler yetiştiriyor. Tebrik edip desteklemek gerekirken polis ekipleriyle baskın yapılması üzüntü verici.”

OKUL BASKINLARI SİYASİ AMAÇLI

Okulun avukatı Mehmet Zeki Tek de, yapılan baskının olumsuz bir algı oluşturmaya yönelik olduğunun altını çizdi. Tek, “Hiçbir şekilde eğitim kalitesini artırmaya yönelik bir denetim yapmıyorlar. Siyasal iktidarın belli bir gruba yönelik hukuk dışı, adaletten uzak uygulamalarının bir tezahürü olarak okul basıyorlar. Bu konuda haksız uygulamaya yönelik yasal yollara başvuracağız. Bu denetim aynı zamanda ayrımcılıktır ve suçtur.” dedi.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE BESLENME ÇANTASI SORDULAR

Elde ettikleri başarılarla Diyarbakır’ın yüzünü güldüren okullardan Leyla Hanım Kız Lisesi de baskından nasibini aldı. Alınan bilgilere göre bir müfettiş, okul yöneticilerine, “Öğrencilerin beslenme çantası var mı? sorusunu yöneltti. Bunun üzerine okul müdürü, “Efendim burası lise. Beslenme çantası anaokulunda veya ilkokulda olur.” cevabını verdi. Müfettiş bu kez, “Peki bacayı sürekli temizliyor musunuz?” diye sordu. Büyük şaşkınlık yaşayan okul müdürü, “Efendim biz odun veya kömür sobası kullanmıyoruz. Isınmayı doğalgazla yapıyoruz.” dedi.