Gaziantep-Bedriye Haluk Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Gaziantep-Ülgan Konukoğlu MTAL, Şanlıurfa-Ayşe Faruk Pınarbaşı MTAL, Van-Pakistan Türkiye Dostluğu MTAL, Bursa-Mustafa Kemal Paşa Lalaşahinpaşa MTAL ile Yozgat-Akdağmadeni Akşemseddin MTAL ortaklığında hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunulan 'Gelişen ve Değişen Muhasebe Uygulamaları Çerçevesinde Avrupa’da Paket Program Stajı' adlı ERASMUS+Mesleki Eğitim Projesi, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Bu kapsamda ortaklıkta yer alan okullarda eğitim görmekte olan 60 öğrenci ve bu öğrencilere refakat edecek 8 öğretmen, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacak. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, bilgisayarlı muhasebe alanında faaliyet gösteren işletmelere ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak, uygulamaları yerinde görme imkânını elde edecekler. 2 farklı tarihte yapılacak olan hareketlilik faaliyetinin birincisinin 1 Mart 2015-21 Mart 2015, ikincisi ise 3 Mayıs-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve her iki yurt dışı hareketlilik faaliyetinin de 21 gün süreceği kaydedildi.

Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayşe-Faruk Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Eroğlu, “Ülkemizde mesleki eğitimin en büyük sorunlarından bir tanesi de staj ve beceri eğitimlerinin uygulanmasında yaşanan sıkıntılardır. Maalesef birçok alanda olduğu gibi muhasebe alanında da yapılan eğitim çoğu zaman teoride kalmaktadır. Bu nedenle katılımcılarımızın temel düzeyde ve teoride kalan mesleki eğitimlerini, bu proje kapsamında yapılacak uygulamalı eğitim ve staj faaliyeti sonunda daha ileri seviyelere götürmeleri gerekmektedir. Proje ile Almanya’nın Düsseldorf şehrinde planlanan 3 haftalık eğitim ve staj faaliyeti sonunda katılımcılarımızın mesleki becerileri geliştirilecek ve Avrupa işgücü piyasasında rekabet edebilirlikleri artırılacaktır.” dedi.