Erzincan’da Ziya Gökalp İlkokulu'na gelen biri bıçaklı 5 kişi, öğretmen ve hizmetlilere saldırdı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayda saldırganlar gözaltına alındı. Saldırı sonucu 1 öğretmen 10 gün, iki hizmetli de 5 gün iş göremez raporu aldı. Yaşanan kavga ve arbede olayı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Olay, 27 Mayıs'ta Ziya Gökalp İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, okul bahçesinde oynarken yere düşen anasınıfı öğrencisi Ö.K.'yı kolundan tutarak kaldırmak isteyen nöbetçi öğretmen E.E.'ye anne S.K. sözlü müdahalede bulundu. Tartışmanın ardından 5 kişi okula geldi. Birinin elinde bıçak olduğu ileri sürülen 5 kişi, okulun hizmetli personeli M.İ. ile O.S. darp ederken, okul idarecileri İ.P., İ.B. ile öğretmenler E.A. ve E.E.'ye hakaretlerde bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren şahısları gözaltına aldı. Olayda sınıf öğretmeni E.A. 10 gün, hizmetliler M.İ. ile O.S. 5'er gün iş göremez raporu aldılar.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLER

Şahısların okula bıçakla geldiği, öğrenci ve okuldaki velilerin kaçıştığı, güvenlik güçlerinin saldırganları yatıştırmakta zorlandığı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Öte yandan saldırı olayını, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Gıyasettin Kıran’ın akrabalarının gerçekleştirdiği öne sürüldü. Kıran’ın akrabalarına tepki göstererek birine tokat attığı güvenlik kameralarına yansıdı.

SENDİKALARDAN SERT TEPKİ

Olayın duyulmasının ardından Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen, Eğitim-İş-Sen üyeleri bir araya gelerek, okul önünde tepkilerini dile getirdi.
Türk Eğitim Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Kütük, "Bu okulumuzda yere düşen bir öğrenciyi kaldırmak isteyen öğretmene, idarecilere, hizmetlilere 5 -6 kişi tarafından bıçaklı şiddet uygulanmıştır. Gün geçmiyor ki okullarımızda bu tür olaylar yaşanmıyor. Tek derdi öğrencilerimize bir şeyler öğretmek olan öğretmenlerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, hizmetlilerimiz ve okul idarecilerimizin hiçbirinin can güvenliği kalmamıştır. Hatta öğrencilerimizin de artık can güvenliği yoktur. Bu nasıl gidişattır? Eline sopa alan, eline bıçak alan, eline silah alan okullara saldırmaktadır. İlimizde de bu olaylar hat safhalara ulaşmıştır. Bu anlamda yetkilileri görece davet ediyoruz. Ayrıca bu olay esnasında beklide bir ölümü, yaralanmayı önleyen emniyet güçlerimize, güvenlik kuvvetlerimize zamanında ulaştıkları için teşekkür ediyoruz. Çünkü yapılan saldırı bir bıçaklı saldırı. Muhtemelen yaralanma olacaktı. Belki çocuklarımız zarar görecekti. Emniyet kuvvetlerimiz sağ olsunlar, çok kısa bir sürede yetişmişlerdir. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Yetkililerin bu konu üzerinde hassasiyetle durmalarını istiyoruz. Ayrıca bu kişiler hakkında yasal işlem yapılmasını, ilgili kişilerin en ağır cezalara çarptırılmasını ve görüntülerin özellikle yayınlanmasını istiyoruz. Aldığımız duyumlara göre bazı kişiler tarafından okullara baskı yapılmaktadır, görüntüleri vermeyin diye. Bu görüntülerin verilmesinin hiçbir mahsuru yoktur. En kısa zaman da inşallah basınımızda bu görüntüleri görmüş oluruz. Bu olaydan dolayı olaya karışan 5 -6 kişiyi şiddetle kınıyorum. Tüm eğitim camiamıza geçmiş olsun diyiyorum. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını diliyorum." dedi.

Eğitim Bir Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül ise "Biz eğitim çalışanları olarak eğitim çalışanlarının sorunları ile ilgili sürekli gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Fakat bu tür eğitim çalışanlarına saldırılar ile gündeme gelmek istemiyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz değerlerimizi bu saatten sonra büyüklere vermenin çalışmasını başlatmamız gerekiyor. Maalesef büyüklerimizde hoşgörü, sabır gibi değerler eksik kalmış. Belki zamanında iyi veremediğimiz değerleri bugün büyüklere yeniden verip toplumun tamamında sadece okullarımızda değil. Trafikte korna çaldı diye arabayı durdurup levye ile bir insanı öldürenin, okuldaki öğrencilere çok özverili şekilde çalışan arkadaşlarımıza, toprakta oynayan bir çocuğu kaldırana saldıracak kadar değersizleşmiş olmasını kınıyorum." şeklinde konuştu.

Aktif Eğitim Sen Erzincan Şube Başkanı Recep Bali de şunları söyledi: "Eğitim camiasının tüm sendikaları olarak olayı kınamak için buradayız. Son günlerde hem Erzincan’da hem de Türkiye’nin değişik şehirlerinde bununla ilgili üzücü olaylar yaşanıyor. Bununla ilgili önlemlerin alınması gerekiyor. Bu olaylar son bulmalıdır. Emniyet mensuplarının burada bulunması ve çok kötü sonuçlar doğabilecek bir olayda, bu kötü olayların önlenmesi çok önemli, yoksa çok ciddi acılar, üzüntüler yaşanabilirdi. Burada öğrencilerimizin gözü önünde, öğretmenlerimizin gözü önünde bir saldırı olması, bıçaklı bir saldırı olması, çok acı neticeler verebilirdi. Sonucun bu kadar vahim olmaması bizi sevindiriyor. Ama gerçekten bu saldırı çok vahimdir. Bunu kınıyoruz."